Diriliş Sivas Emiri Hüsamettin Karaca kimdir? Gerçek tarihte Sadettin Köpek'in ölümü ile bir ilgisi var mıdır?

Diriliş Ertuğrul dizisine geçtiğimiz bölümde katılan Sivas Subaşısı Hüsamettin Karaca kimdir? Sadettin Köpek'in ölümünde bir etkisi var mıdır? Merak edilen soruların cevapları haberimizde yer alıyor...

Nurşah
06 Nisan 2018 - 14:57
Kültür Sanat

Diriliş Ertuğrul dizisine 113. bölüm ile birlikte yeni bir tarihi karakter katılıyor. Dizinin yeni karakteri Sivas Valisi Hüsamettin Karaca kimdir? Daha önce Şevkat Yerimdar Niko rolü ile tanıdığımız Burak Demir'in canlandırdığı Hüsamettin Karaca'nın gerçek tarihte Sadettin Köpek ile arasındaki ilişki nedir?

18-04/06/sivas-emiri-husamettin-karaca-kimdir.jpg

Diriliş Hüsamettin Karaca kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Sivas Subaşısı Hüsamettin Karaca karakteri tarihte yaşamış bir kişiliktir. Hakkında çok fazla bilgiye ulaşılamamasına karşın dönemin kötü adamı Sadettin Köpek'in ölümü ile ilişkilendirilmektedir... Diriliş Ertuğrul Hüsamettin Karaca rolü Şevkat Yerimdar dizisi ile tanıdığımız Burak Demir tarafından canlandırılmaktadır.

Sadettin Köpek Hüsamettin Karaca tarafından mı öldürdü?

Tarihte Sadettin Köpek'in ölümü ile ilgili çeşitli söylentiler bulunmaktadır. Bunlar arasında en kuvvetlisi ve onaylanananı Sadettin Köpek'in Sivas Emiri Hüsamettin Karaca tarafından öldürüldüğüdür... Saray içerisinde oldukça büyük bir güç elde eden Sadettin Köpek'in öldürülmesine Gıyasettin Keyhüsrev tarafından karar verdirilmiştir. Bunun için Kubadabat Sarayı'nda düzenlediği bir eğlenceye Köpek'i çağırır. Hiçbir şeyden haberi olmayan zalim adam, bu eğlencede dönemin Sivas Emiri tarafından bıçaklanarak öldürülür.

Diriliş Ertuğrul'a Hüsamettin Karaca'nın da dahil olması izleyicilerin aklına Sadettin Köpek'in ölümünün yakın olduğu düşüncelerini getirmiştir. Sadettin Köpek ne zaman ölecek? Bu soruların cevaplarını dizinin ilerleyen bölümlerinde öğreneceğiz...

İLGİLİ İÇERİK

18-04/06/dirilis-ertugrul-burak-demir.jpg

Burak Demir kimdir?

3 Kasım 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Günümüze gelene dek pek çok tiyatro oyunu, dizi ve sinema projesinde yer almıştır. Televizyon dünyasına ilk adımını Bizim Evin Halleri adlı dizide canlandırdığı Rüzgar Aslan karakteri ile atmıştır. Son olarak ise TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul adlı dizide Sivas Valisi Hüsamettin Karaca'yı canlandırmaktadır...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin