Emanuel Karasu kimdir? Nasıl öldü? Payitaht Abdülhamid dizisinde kim canlandırıyor?

Trt ekranlarında cuma günü izleyicilerle buluşan Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan Emanuel Karasu kimdir? Tarihte yaşamış biri midir? Kim tarafından canlandırılmaktadır? Soruların cevapları haberimizde yer almaktadır...

Nurşah
06 Nisan 2018 - 17:48
Yeni Bölüm

Payitaht Abdülhamid ile tarihimizde yer alan çeşitli şahsiyetleri tanıyor ve öğreniyoruz. Dizinin önemli karakterlerinden olan Emanuel Karasu kimdir tarihte yaşamış birisi midir? Emanuel Karasu kim tarafından canlandırılmaktadır?

Emanuel Karasu

Emanuel Karasu kimdir?

Emanuel Karasu Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan tarihte yaşamış Yahudi asıllı bir şahsiyettir. 1862 senesinde Selanik'te doğmuştur. Osmanlı Devleti bünyesinde avukatlık yapmıştır.

Emanuel Karaso tüccar bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Hukuk okumuştur ve doğduğu yer olan Selanik'te avukatlık yapmaya başlamıştır. Bu dönemlerde masonik bir örgüt olduğu düşünülen Makedonya Risorta Masonik Locası'nın bir üyesi olmuştur. Hatta kimi kaynaklarda bu locanın kurucusu olduğu bile söylenir. Avukatlık yaptığı sırada İttihat ve Terakki Cemiyeti üyesi olmuştur. 

Nisan 1908 senesine gelindiğinde 2. Abdülhamid Han'a tahttan indirilmesi haberini veren kişilerden birisi arasına girmiştir. 1914 senesine gelindiğinde ise İstanbul Mebusu seçilmiştir. 

Osmanlı içerisinde bulunduğu süre boyunca Yahudi ve Musevi kurumlarının iş birliği içerisinde olması için çalışmış ve masonist görevlerde bulunmuştur... 

ÖLÜMÜ

Mondros Anlaşmasının imzalanması sonrasında İtalya'ya yerleşmiş ve 1934 senesinde ölmüştür. Arnavutköy'de Yahudi mezarlığına gömülmüştür.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Emanuel Karasu karakteri Ali Nuri Türkoğlu tarafından canlandırılmaktadır.

Ali Nuri Türkoğlu

Ali Nuri Türkoğlu kimdir?

İstanbul’da 1974 de orta halli bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise yıllarına kadar müzikle de ilgilendi. Hemşerim, Çifte Bela, Aşk Olsun, Koçum Benim gibi önemli Türk dizilerinde rol almıştır. Şu sıralar Payitaht Abdülhamid dizisinde Emanuel Karasu karakterini canlandırmaktadır.

Fantezi müziğinin ünlü seslerinden Nadide Sultan'ın kardeşidir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin