The War of the Worlds dizisinin çekimleri başladı! İlk kare geldi!

H. G. Wells'in bilim-kurgu türündeki romanı "The War of the Worlds"ün BBC uyarlamasında çekimler başladı. The War of the Worlds dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Volkan Küçükel
06 Nisan 2018 - 14:20
Gündem

Ünlü İngiliz yazar H. G. Wells'in Marslıların Dünya'yı işgalini konu edinen bilim-kurgu türündeki romanı "The War of the Worlds (Dünyaların Savaşı)" bu kez dizi uyarlamasıyla BBC One ekranlarına geliyor.

"THE WAR OF THE WORLDS" DİZİSİNDEN İLK KARE!

Mammoth Screen yapımcılığında hazırlanan 3 bölümlük dizinin çekimleri başlarken diziden ilk kare de paylaşıldı.

18-04/06/the-war-of-the-worlds-ilk-kare.jpg

"THE WAR OF THE WORLDS" OYUNCU KADROSU

Rafe Spall (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Big Short), Eleanor Tomlinson (Poldark, Loving Vincent), Robert Carlyle (T2:Trainspotting, Once Upon A Time) ve Rupert Graves (Swimming with Men, Sherlock) gibi isimleri oyuncu kadrosunda bulunduran ve uyarlama senaryosu Peter Harness (Wallander, Jonathan Strange and Mr Norrell) tarafından kaleme alınan The War of the Worlds'ün çekimlerine Liverpool'da başlandı.

Craig Viveiros'un (And Then There Were None, Rillington Place) yönetmen koltuğunda oturduğu projenin yapımcılığını Betsan Morris Evans (NW, The City in The City) üstleniyor.

ITV Studios Global Entertainment'ın uluslararası dağıtımını gerçekleştireceği dizinin yürütücü yapımcı kadrosu Damien Timmer, Preethi Mavahalli, Peter Harness, Craig Viveiros ve Tommy Bulfin'den oluşuyor.

THE WAR OF THE WORLDS DİZİSİNİN KONUSU

Hikayesi 1900'lü yılların başlarında Edward Devri'nde geçen dizide George (Spall) ve Amy'nin (Tomlinson) toplumsal önyargılarla başa çıkıp birlikte yaşamak için başkaldırışı ve bir yandan da hayatlarını ters yüz eden uzaylı istilasının tırmanan terörüne karşı koyma mücadelesine odaklanılacak.

18-04/06/the-war-of-the-worlds-oyunculari.jpg

Graves'i George'un büyük erkek kardeşi Frederick, Carlyle'i ise astronom ve bilim adamı Ogilvy karakterleriyle izleyeceğiz.

Yapımcı ekibinden Craig Viverios diziyle ilgili görüşlerini şöyle açıklıyor:

"H.G. Wells'in çığır açan romanı ekran için birçok kez uyarlandı ancak her zaman bulunduğu döneme ve Amerika'ya özgü bir atmosfere sahipti. Bu, Edward döneminde ve Londra'da geçen ilk versiyonu. Peter'ın senaryosu kaynak malzemeyi büyük bir ustalıkla onurlandırmayı başarıyor. İzleyicilere, dünya genelinde kitleleri şok edip hayranlık uyandıracak bir uzaylı istilası hikayesi sunarak, tamamen modern bir heyecan ve gerilim yolculuğu sağlamayı amaçlıyoruz."

THE WAR OF THE WORLDS DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Son olarak 2005 senesinde Tom Cruise ve Dakota Fanning'in başrollerini paylaştığı Steven Spielberg filmiyle beyaz perdeye uyarlanan The War of the Worlds'ün yeni dizi uyarlamasının yayın tarihi konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil. Dizinin sene sonlarına doğru BBC One izleyicilerle buluşmaya başlaması bekleniyor.

"War of the Worlds (2005)" film fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin