Disney+'tan tüm yerli yapımlar kaldırıldı! Tüm dünyada projeler durdurulmuştu!

Geçen yıl 14 Haziran’da Türkiye pazarına giren Disney Plus cephesinde şok bir karar alınarak projelerle ilgili flaş bir yola gidildi. Peki Disney+'ın kararı ne? Disney+ yerli projeleri rafa mı kaldırıyor? Disney+'ın yeni projelere uygulayacağı politika ne olacak? Disney+ yerli yapımları iptal mi ediyor? Disney+'ta Arayış devam edecek mi? Disney+'ta yayınlanan Aktris'in 2. sezonu iptal mi oldu? Disney+'ta yer alan Dünyayla Benim Aramda yeni sezonda yok mu? Kaçış yeni sezonda var mı? Ben Gri'nin yeni sezonu Disney+'ta olacak mı?

Volkan Usta
02 Temmuz 2023 - 15:15
Kültür Sanat

Türkiye'ye giriş yaptığından itibaren yerli yapımlarla binlerce kişiye ulşan Disney+ cephesi flaş bir karar almıştı. İşte detaylar!

23-06/22/mv5bnwe2mjuwyjctzji0ni00ytljlthhzjk-wkwo.jpg

Son olarak “Arayış” ve ”Aktris” gibi dizilerini seyirciyle buluşturan Disney Plus cephesinde yeni bir gelişme yaşanmıştı. Tüm dünyada alınan karar doğrultusunda şirket yeni proje alımlarını 2024 sonuna kadar durdurmuştu.

23-06/22/ataturk-_-yakinda-_-disney-1-19-screenshot-1.png

Bu yeni gelişmelerin ardından daha önce çekilen projelerden Aras Bulut İynemli’nin başrol oynadığı “Atatürk” ve birkaç proje dışında diğer projelerin platformda yer alamama ihtimalinin doğduğu öğrenilmişti. Bu haberler sonrası Disney+, iptal edildiği iddia edilen Atatürk dizisinin Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanacağını duyurdu.

23-07/01/4741-hqjbm.jpg

Tüm bunlarla beraber Türkiye’deki faliyetlerini durdurma kararı alan Disney+ şok bir hareketle Kaçış, Dünyayla Benim Aramda ve Ben Gri dizilerini kütüphanesinden kaldırdı.

23-07/02/ataturke-hakaret.png

NE OLMUŞTU?

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) yaptığı paylaşımda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e açıkça hakaret ederek, Atatürk dizisinin çekilmesi sebebiyle platforma karşı bir linç kampanyası başlatmıştı. Ardından Disney Plus'taki yerli yapımların ABD'den erişilmesi engellendi. Bir gün sonra tüm orijinal Türk dizi ve filmler yayından kaldırıldı.

Şahan Gökbakar'ın Disney+ Açıklaması!

Takipçilerinden özür dileyen Şahan Gökbakar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Disney Başkanı Bob Iger Bey'in aldığı kararla strateji değişikliği yapmışlar. Ve birçok ülkede yerel içerikleri platformdan atmışlar. 'Atmışlar' diyorum çünkü bizim de bir hafta önce haberimiz oldu. Bob Iger'in aldığı bu karara Disney+ Türkiye yönetiminin de çok üzgün olduğunu yakından biliyorum. Milyonlarca seyircimizin biz yalnızca bu platformdayız diye Disney+'ya üye olduğunun farkındayım. Ve kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum. Böyle bir kararı bu kadar keyfe keder, seyircisine tek açıklama yapmadan alan ve üyelerini bu kadar umursamayan Disney Plus'ın yaptığını çok yanlış buluyorum. 5 yıl boyunca sadece Disney'de olup yayınlanmamak ve seyircimden uzak kalmak benim için kabul edilebilir değil. Mutluluğum Disney gibi bir platformda dünya rekoru kırmış olmamız ve bunun gururu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ve emin olun yakın zamanda yeniden birlikte olacağız. Seyircilerimize saygılarımla."

23-07/02/f0dusqbxsamf1lv.jpeg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin