“tabii” orijinal yapımı "Küçük Dahi İbn-i Sina" ilk bölümüyle TRT 1’de!

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin orijinal yapımları arasında yer alan, İbn-i Sina’nın çocukluğunun anlatıldığı Küçük Dahi İbn-i Sina dizisinin ilk bölümü Pazartesi akşamı saat 21.10’da TRT 1’de ekranlara gelecek. Dizinin diğer bölümleri ise sadece tabii uygulaması veya www.tabii.com adresi üzerinden izlenebilecek.

Volkan Usta
02 Temmuz 2023 - 13:20
Kültür Sanat

Bir tabii orijinal yapımı olan Küçük Dahi İbni-i Sina dizisinde, 10 yaşında kabına sığmayan İbn-i Sina’nın; meraklı, öğrenme ve bilgiyi keşfetmenin peşinde koştuğu, kabına sığmadığı çocukluk dönemi ve gündelik hayatı işleniyor.

23-07/02/bn-i-sina-1-bolum-20.JPG

Hem çocukların hem de ailelerin kendinden çok şey bulacağı dizide; çok akıllı olmasının aksine sosyal zekasının diğer tüm dehalarda olduğu gibi toplumun tersine işlemesi Sina’yı diğerlerinden farklı kılıyor. Küçük Dahi İbn-i Sina dizisi, Sina’nın, dedesinin sorduğu ya da söylediği şeylerle araştırmalarda bulunan, bazen merak ettiklerinin cevabını bulmak için bilginin peşine düşen, bazen medresede arkadaşlarıyla ya da hocalarıyla giriştiği tartışmalarda, kimi vakitte çarşıda bulaştığı kişi ya da olaylarla onu sürekli bir koşuşturmanın içindeki hallerini yansıtıyor.

23-07/02/bn-i-sina-1-bolum-14.JPG

Küçük Dahi İbni-i Sina’nın zengin kadrosu

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a, senaryosu İhsan Yıldırım’a ait; yönetmenliğini Hakan Arslan’ın yaptığı başyapıt niteliğindeki dizi Küçük Dahi İbn-i Sina’nın başrollerini Kaan Alp Dayı, Meriç Özkaya, Burak Tamdoğan ve Deniz Bolışık paylaşırken dizinin kadrosunda başarılı oyuncular Bengi Öztürk, Ekin Pasvanoğlu ve Recep Efe Ekemen yer alıyor.

23-07/02/bn-i-sina-1-bolum-5.JPG

Dizinin konusu ise şöyle; İbn-i Sina, bilgiyi keşfetmenin peşinde koşan, kabına sığmayan, çağının ötesinde bir zekaya sahip meraklı bir çocuktur. Aristoteles’in Metafizik kitabını kavrayabilmek için defalarca okur, yaşıtları gibi oyun oynamak yerine araştırmalar yapar ve çoğunlukla en yakın arkadaşı keçi Sokrates ile dertleşir.

23-07/02/bn-i-sina-1-bolum-13.JPG

Küçük Dahi İbni-i Sina, yeni bölümleriyle sadece tabii’de

10 bölümden oluşan dizinin diğer bölümleri sadece tabii dijital platformu üzerinden izlenebilecek. 

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin