Emir Kemaleddin Kamyar kimdir? Nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile aşina olduğumuz tarihi karakterlerden olan Kemaleddin Kamyar karakteri kimdir? Tarihte ne gibi bir önemi vardır, Sadettin Köpek ile alakası nedir?

Nurşah
11 Nisan 2018 - 21:43
Kültür Sanat

TRT1 ekranlarının çarşamba akşamları yayınlanan ve izleyicilerden büyük beğeni toplayan Diriliş Ertuğrul dizisinin bu haftaki bölümü ile yeni yeni tanımaya başladığımız tarihi karakteri kimdir? Tarihte yaşamış mıdır? Emir Kemaleddin Kamyeri kimdir?

kemalettin kamyar kimdir

Kemaleddin Kamyar kimdir? Nasıl öldü?

Emir Kemaleddin Kamyar, Sultan Alaadin Keykubat döneminde yaşamış ünlü devlet adamlarından birisidir. Babası dönemin yetişmiş ünlü kadılarındandır. Zaman içerisinde çeşitli badireler atlattıktan sonra saray içerisinde önemli konumlara gelen hatta Emir ünvanını da alan Kemaleddin Kamyar, Sultan Alaadin Keykubad döneminde onu destekleyen devlet adamlarından birisi olmuştur. Sultanın ölümünün ardından eski gücünü ve otoritesini kaybetmeye başlamıştır.

Dönemin başarılı devlet adamlarının hepsinin sonu gibi onun da sonu Sadettin Köpek tarafından gelmiştir. Kemaleddin Kamyar Konya Gevele Kalesi zindanında Sadettin Köpek tarafından şehit edilmiştir. Hem başarılı bir devlet adamı olan hem de güçlü ve etkili bir komutan olan Kemaleddin Kamyar tarih sahnesinden böyle silinmiştir...

Diriliş Ertuğrul dizisinde Kemaleddin Kamyeri karakteri Timuçin Eraslan Başgül tarafından canlandırılmaktadır.

İLGİLİ İÇERİK
 

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin