Emmy ödüllü yönetmen Peter Baldwin hayatını kaybetti

Birçok ödüllü televizyon dizisinde yönetmenlik yapmış Peter Baldwin hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
25 Kasım 2017 - 11:00
Gündem

Televizyon tarihinin en iyi ve en popüler sitcomları arasında gösterilen The Dick Van Dyke Show, The Andy Griffith Show, The Mary Tyler Moore Show ve WKRP gibi birçok yapımın yönetmen koltuğunda oturmuş Peter Baldwin hayatını kaybetti.

PETER BALDWIN 86 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

19 Kasım'da Pebble Beach, Kaliforniya'daki evinde hayata gözlerini yumduğu belirtilen Baldwin 86 yaşındaydı.

Baldwin'in ölüm haberini Tubefilter CEO'su ve Streamy Awards yaratıcısı oğlu Drew Baldwin ile kızı Eleonora Baldwin, Facebook hesaplarından duyurdu.

17-11/25/peter-baldwin.jpg

BALDWIN'İN KARİYERİ

Stalag 17, Little Boy Lost gibi filmler ve Perry Mason, The Untocuhables gibi çeşitli dizilerde Paramount Studios çatısı altında oyunculuk yaparak televizyon kariyerine adım atan Baldwin, Hollywood yönetmenlik kariyerine ise The Dick Van Dyke Show ile adım attı.

Baldwin'in özellikle 60, 70 ve 80'li yıllarda dolu dolu geçen yönetmenlik deneyimleri arasında Please Don't Eat the Daisies, Gomer Pyle: USMC, The Andy Griffith Show, The Doris Day Show, The Partridge Family, The Brady Bunch, Sanford & Son, The Bob Newhart Show, Chico & The Man, Happy Days, Benson, Too Close for Comfort, The Wonder Years, Dream On, Blossom, NewsRadio, Cybill ve Even Stevens gibi yapımlar bulunuyor.

17-11/25/peter-baldwin-yonetmen.jpg

Rodney Dangerfield'lı komedi filmi Meet Wally Sparks'ın da yönetmenliğini üstlenen Baldwin ayrıca Bette Davis, Jamie Leigh Curtis, Scott Glenn'li HBO filmi As Summers Die'ın yapımcılığını üstlenmişti.

1989 senesinde The Wonder Years'taki çalışmalarını Primetime Emmy Ödülü kazanarak taçlandıran Baldwin, Dream On ile de Cable ACE Ödülü'nü kazanmıştı.

17-11/25/baldwin.jpg

11 Ocak 1931 Winnetka, Illinois doğumlu Baldwin son dönemde rahatsızlığı nedeniyle Pebble Beach'teki evinde emeklilik günlerini geçiriyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin