Engin Altan Düzyatan’ın "You Better Notice" belgeseli tanıtıldı

Yapımcılığı ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın gerçekleştirdiği, küresel plastik ve mikroplastik kirliliği sorunlarına dikkat çeken "You Better Notice" belgeseli, 4 Aralık'ta 28. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP28) kapsamında Green Zone’da düzenlenen lansmanda tanıtıldı.

Berfin Sengil
08 Aralık 2023 - 10:51
Gündem

28. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP28) 30 Kasım - 12 Aralık 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenleniyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın gerçekleştirdiği, küresel plastik ve mikroplastik kirliliği sorunlarına dikkat çeken "You Better Notice" belgeseli 4 Aralık tarihinde Green Zone’da düzenlenen lansmanda tanıtıldı.

SKD Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen ve plastiğin geleceğine sürdürülebilir çözümler üretmeyi amaçlayan SOCAR Türkiye’nin ana destekçisi ve DenizBank’ın destekçisi olduğu "You Better Notice" belgeseli 3 bölüm ve 90 dakikadan oluşuyor.

Belgeselde Düzyatan; Tayland, Malezya, Filipinler, Japonya, İngiltere ve Türkiye'de yaptığı yolculuklarda gerçekleştirdiği çekimlerde, plastik atıkların dünyamızı nasıl tehdit ettiğini göz önüne seriyor. Plastik ve mikroplastik kirliliğine dikkat çeken belgesel Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür ilkesiyle daha temiz bir geleceğe doğru adım atılmasının önemini vurguluyor.  

4 Aralık tarihinde Green Zone Ana Sahne’de düzenlenen panelde SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş ile İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin konuşmacı olarak yer aldı. Engin Altan Düzyatan’ın yönettiği panelde konuşmaların yanı sıra belgeselin tanıtım filmi de gösterildi.

"You Better Notice" belgeseli tek kullanımlık plastik kullanımını en aza indirmek, geri dönüşüm girişimlerini desteklemek ve kamuoyunda farkındalık yaratarak toplumda sürdürülebilir uygulamaların benimsenerek plastik kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Belgesel ayrıca bireylere, iş dünyasına ve bilim insanlarına bu küresel çevre sorununu çözmek için bir araya gelme çağrısı yapıyor.

Engin Altan Düzyatan ayrıca, 5 Aralık tarihinde Blue Zone, Türkiye Pavilyonu’nda belgeselin çıkış noktasını ve öyküsünü anlatacağı bir konuşma yapacak. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin