'Mevlana Mest-i Aşk'ın vizyon tarihi açıklandı! Film, oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor!

Hande Erçel, İbrahim Çelikkol, Boran Kuzum, Selma Ergeç, Bensu Soral, Burak Tozkoporan gibi başarılı isimleri buluşturan Türkiye-İran ortak yapımı 'Mevlana Mest-i Aşk'ın vizyon tarihi belli oldu. Film, 29 Mart 2024'te seyirciyle buluşacak.

Berfin Sengil
08 Aralık 2023 - 11:06
Kültür Sanat

'Mevlana Mest-i Aşk' filmi, ENG Yapım Medya ile Semarya Film ortak yapımı olarak 29 Mart 2024'te seyircinin beğenisine sunulacak. Mehran Borumand'ın yapımcılığını, Hassan Fathi'nin ise yönetmenliğini üstlendiği filmde Mevlana'nın hayatı bugüne dek işlenmemiş yönleriyle ele alınıyor.

Oyuncu Kadrosunda Ünlü İsimler

İranlı oyuncular Parsa Pirouzfar ve Shahab Husseini'nin başrollerini paylaştığı 'Mevlana Mest-i Aşk'ta, Piroufzar Mevlana Celaleddin Rumi'ye hayat veriyor. Cannes Film Festivali'nden En İyi Erkek Oyuncu ödülüyle dönen Shahab Husseini ise Şems Tebrizi'yi canlandırıyor.

Ayrıca filmde Hande Erçel 'Kimya Hatun', İbrahim Çelikkol 'İskender', Boran Kuzum 'Alaeddin', Selma Ergeç 'Kerra', Bensu Soral 'Meryem', Burak Tozkoporan 'Sultan Veled' rolleriyle seyirciyle buluşuyor.

Ne Anlatıyor?

18 yaşındaki Kimya Hatun, Mevlana ve Kerra Hatun tarafından evlat edinilmiştir. Kimya Hatun, Mevlana'nın öğretisine gönül vermiş ve maneviyat yönünden güçlü bir kadındır.

Mevlana hayatta en çok sevdiği iki kişi olan Kimya Hatun ile Şems'i bir araya getirmek ister. Kimya Hatun sorgusuz sualsiz Şems ile evlenmeyi kabul eder.

Şems'i tanıdıkça gönlünün büyüklüğünü, maneviyatının ne kadar yüksek olduğunu anlar. Ancak evliliklerinden kısa bir süre sonra Şems hayatını kaybeder.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin