Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz Alp tarihte nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile hayatımıza giren Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz Alp kimdir? Gerçek tarihte ölümü nasıl gerçekleşmiştir? Merak edilen bu tarihi karakter hakkındaki bilgiler haberimizde yer almaktadır...

Nurşah
27 Nisan 2018 - 15:54
Kültür Sanat

Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey'in ağabeyi olan Gündüz Alp nasıl öldü? Diriliş Ertuğrul dizisi izleyen seyircilerin en çok merak ettiği karakterlerden birisi olan Gündüz Alp çocuk yaşta mı ölecek? Öldürülecek mi? Diriliş Gündüz Alp hakkında merak edilenler...

Gündüz Alp kimdir?

Gündüz Alp'in kim olduğuna dair çeşitli kaynaklarda farklı bilgiler bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre en çok kabul gören inanış Ertuğrul Bey'in oğlu olduğunu işaret etmektedir. Özellikle Enveri ve Karamanlı Mehmet Paşa gibi dönemin tarih yazıcılarına göre ilerleyen senelerde Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olacak Osman Bey'in abisidir. Aşıkpaşazade ve Neşri gibi tarih yazıcılarına göre ise de Ertuğrul Gazi'nin babasıdır... Fakat bu tezler arasında en çok Ertuğrul Bey'in oğlu yani Osman Bey'in ağabeyi olduğudur.

Gündüz Alp Ahlat'ta dünyaya gelmiştir. Annesi Halime Hatun, babası ise Ertuğrul Bey'dir. Kardeşleri ise Osmanlı Devleti'nin kurucusu kabul edilen Osman Bey ve Savcı Bey'dir. Kayı Boyu soyundan gelmektedir...

18-04/27/gunduz-alp-nasil-oldu.jpg

Gündüz Alp nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisinde çocukluk hallerini gördüğümüz Gündüz Alp ufak yaşta ölmemiş yetişkinlik yıllarına erişmiştir. Hatta çeşitli söylentilere göre kardeşi Osman Bey ile boylarının liderliği için mücadelelere girişmiş fakat bunlarda başarılı olamamıştır. Buna rağmen kardeşine bağlı kalmış ve onu bırakmamıştır.

Beyliğin kurulmasının ardından ilerleyen yıllarda Eskişehir'in sancak beyliğine atanmış, dönemin en güçlü devletlerinden olan Bizans ile girişilen her savaşta Osman Bey'in yanında yer almış güçlü bir savaşçıdır. Gündüz Alp, İnegöl'ün Osmanlı topraklarına katılması sırasında şehit düşmüştür.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin