Fazla bilinmemesine rağmen izlenmesi gereken 8 dizi

Ortalaması 8 ve üstü yabancı dizilerden, ülkemizde pek bilinmeyen 8 diziyi derledik.

Editör
16 Aralık 2016 - 16:54
Kültür Sanat

Bazen bugün ne izlesem diye diziler içinde kaybolup gideriz. İşte size ortalaması 8 ve üstü puana sahip 8 dizi tavsiyesi! Bakalım ilginizi çekebilecek bir dizi var mı listede?

 

HOW TO GET AWAY WITH MURDER

16-12/16/how-to-get-away-with-murder-56053d31b0850.jpg

Bir grup hukuk öğrencisi gerçek bir cinayetten paçayı sıyırmayı, gerçekten bir cinayetten paçayı sıyırmaya çalışarak öğrenmeye çalışırsa… Dizide Harry Potter serisinden de tanığımız Alfred Enoch ve Suicide Squad’dan tanıdığımız Viola Davis televizyon tarihindeki en başarılı performanslardan birini gösteriyor. Irk, cinsiyet, ahlak ve hukuk sistemi hakkında müthiş tespitleri olan dizi hala devam eden 3 sezondan oluşuyor.

 

BROAD CITY

16-12/16/maxresdefault-4.jpg

Şimdiden dördüncü ve hatta beşinci sezon onayı alan dizi yakın iki arkadaşın yirmili yaşlarda New York’taki hayatlarını anlatıyor ve oldukça komik. İlk başlarda Youtube’da amatör bir yapım olan dizi popüleritesi nedeniyle hızlıca televizyon ekranlarına geçiş yaptı. Eğer Girls’ü sevdiyseniz izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz! Doğal, komik, absürt ve en önemlisi de yapımcısı çok sevdiğimiz Amy Poehler!

 

ORPHAN BLACK

16-12/16/orphan_black_season_two_screenshot_2.jpg

Genç bir kadın bir klon olduğunu fark eder ve kendini tehlikeli bir gerçekliğin içerisinde bulur. Bu şov ırklar ve milliyetlerle alakalı çok ilginç sorularla dolu, ancak dizinin en önemli unsuru başrol oyuncusu Tatiana Maslany’nin mükemmel performansı. Her bir klonu öyle güzel ve birbirinden farklı canlandırıyor ki, tek bir kadın olduğuna inanamıyorsunuz. Farklı ve sorgulayıcı bir dizi arıyorsanız, Orphan Black size göre.

 

FRESH OFF THE BOAT

16-12/16/maxresdefault-2.jpg

1995 senesinde Washington’dan Orlando Florida’ya taşınan Asya-Amerikalı bir aileyi anlatan komedi dizisinde bol bol ırk ilişkileri ve doksanlar nostaljisi mevcut. Amerika’da göçmen olmak ve hatta Amerika’da Asyalı göçmen olmanın komik ve zor yanlarını eğlenceli bir şekilde aktaran dizi yeni sezon onayını almış. Eğer Malcom in the Middle tarzı aile komedisini beğeniyorsanız bu diziyi de beğeneceğinizi düşünüyoruz.

 

JANE THE VIRGIN

16-12/16/8jtxlbgy6jjweltqr38ah9wjanj.jpg

Kendini evleneceği kişiye saklayan kız bir anda doktorunun yanlış bir müdahalesi sonrası hamile kalırsa! Konun kendisi yeterince komik olsa da klasik Latin Amerika melodram havası taşıyan dizi gerçekten çok eğlenceli. Cinsellik, göçmenlik, aile, din ve romantizm öğelerinin bol bol kullanıldığı dizinin başrolünde Gina Rodriguez var. Bu arada dikkat, ikinci sezonda karşınıza Britney Spears çıkabilir!

 

THE MINDY PROJECT

16-12/16/the-mindy-project-promo-saison1.jpg

30’lu yaşlarındaki jinekolog Mindy’nin New York’taki yalnız hayatını anlatan dizi zekice ve çok komik. Dizinin senaristi, yönetmeni ve başrol oyuncusu severek takip ettiğimiz ve The Office’den aşina olduğumuz Mindy Kaling. Ayrıca yapım başrolünde beyaz bir kadın karakterin olmadığı ilk prime time dizisi olmasıyla da gönüllerimizi fethetti.

 

SENSE8

16-12/16/wpid-39.png

Muhtemelen bu dizinin reklamlarını Netflix tavsiyeleri kısmında görmüşsünüzdür. Bir dahaki sefere tıklasanız iyi olur! Dizide sekiz yabancı zihinsel olarak birbirleriyle bağlı olduklarını keşfediyor ve daha sonra kendilerini tehlikeli bir durumun içerisinde buluyorlar. Toplum tarafından tehdit olarak algılanan bu sıra dışı grup, kendilerini korumak zorunda kalır. Dizide ayrıca Lost’ta Sayid Jarrah olarak tanıdığımız Naveen Andrews da rol alıyor. Bilim kurgu ve gizem temalarını iliklerimize kadar hissettiren dizinin henüz ikinci sezonu yayınlanıyor, geç kalmış sayılmazsınız!

 

VEEP

16-12/16/veep_wallpaper_1920x1080_03.jpg

Dizi televizyon tarihinin en komik Amerikan Başkan yardımcısını anlatıyor. Senatör Selina Meyer kendini bir anda Amerikan başkan yardımcısı olarak bulduğunda bu görevin sandığı kadar kolay olmadığını zor yoldan öğreniyor. SNL ve Seinfeld’den tanıdığımız Julia Louis-Dreyfus dizide mükemmel bir performans gösteriyor. Harika bir politik hiciv örneği olan dizi büyük ihtimalle televizyonlardaki en dürüst başkanlık portresini çiziyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin