Frasier dizisinin yıldız ismi John Mahoney hayatını kaybetti!

Frasier'in Martin Crane'i John Mahoney 77 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
06 Şubat 2018 - 18:17
Gündem

1993-2004 seneleri arasında ekranlara gelen NBC sitcom'u Frasier'da Kelsey Grammer ve David Hyde Pierce'ın babası rolüyle izlediğimiz John Mahoney 77 yaşında hayatını kaybetti.

Menajeri Paul Martino'nun doğrulamasına göre bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gören oyuncu Pazar günü Chicago'da hayata gözlerini yumdu.

JOHN MAHONEY KİMDİR? KARİYERİ

1940 Bispham, İngiltere doğumlu olan Mahoney ilk olarak Stretford Çocuk Tiyatrosu'nda oyunculuk yeteneğini keşfetmeye başladı. Oyunculuğa duyduğu ilgi kendisini ABD'ye getirdi ve orduya katılmadan önce Quincy Üniversitesi'nde eğitim aldı.

18-02/06/john-mahoney-oldu.jpg

Kariyer gidişatından tatmin olmayan Mahoney sonrasında St. Nicholas Tiyatrosu'nda oyunculuk dersleri aldı. Burada tam zamanlı eğitim alabilmek adına günlük işinden istifa eden Mahoney, John Malkovich'in teşvikleriyle Steppenwolf Tiyatrosu'nda katıldı. Buradaki günlerinde Clarence Derwent Ödülleri'nde gelecek vadeden erkek oyuncu ödülü kazandı. İlerleyen dönemde ise John Guare'nin The House of Blue Leaves oyunundaki performansıyla Tony Ödülü kazanmayı başardı.

1987 senesinde Barry Levinson'ın Tin Men filmiyle beyaz perdedeki ilk uzun metrajlı filmini yapan aktör sonrasında Say Anything…, Reality Bites, In the Line of Fire, The American President, Eight Men Out, Coen kardeşlerin Barton Fink'i, The Hudsucker Proxy ve Dan in Real Life gibi sayısız önemli filmde dikkat çekici rollerle karşımıza çıktı.

18-02/06/john-mahoney-1517929998.jpg

1993-2004 seneleri arasında rol aldığı Frasier dizisindeki Martin Crane rolü ise kendisini iyice ön plana çıkaran yapımdı. Dizideki performansıyla ikişer Emmy ve Altın Küre Ödülü, bir kez de Screen Actors Guild Ödülü adaylıkları kazandı.

Televizyon dünyasında Frasier dışında Cheers, Becker, ER, Burn Notice, In Treatment ve yakın dönemde Hot in Cleveland gibi dizilerde de izlediğimiz Mahoney; The Iron Giant, Antz, Atlantis: The Lost Empire, Atlantis: Milo's Return gibi çeşitli animasyon yapımlarında seslendirme sanatçılığı da yaptı.

Yaşamı boyunca evlilik gerçekleştirmeyen Mahoney'in çocuğu bulunmuyordu.

"John Mahoney" anısına:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin