Game of Thrones yapımcısı The Swarm (Sürü) romanını ekrana uyarlıyor

Ülkemizde Sürü ismiyle yayımlanan Frank Schaetzing'in The Swarm romanı dizi oluyor.

Volkan Küçükel
30 Ağustos 2018 - 23:58
Kültür Sanat

Game of Thrones yürütücü yapımcılarından Frank Doelger, ekolojik bilim-kurgu, gerilim romanı "The Swarm"ın dizi uyarlaması için kolları sıvadı.

BİR ROMAN UYARLAMASI DİZİ DAHA YOLDA: "THE SWARM"

Doelger'in çiçeği burnundaki yapım şirketi Intaglio Films bünyesinde, ZDF kanalı için İngilizde dilinde bir dizi olarak geliştirme çalışmalarına başlanan ve yüksek bütçeli bir iş olacağı belirtilen The Swarm'ın ilk sezonu 8 bölümden oluşacak.

The Swarm romanının sinema filmi hakları geçmiş yıllarda ünlü aktris-yapımcı Uma Thurman tarafından alınmış ve projenin gelişimi için The Silence of the Lambs yazarı Ted Tally ile anlaşılmıştı.

18-08/30/the-swarm-dizi-1535662443.jpg

"THE SWARM" KONUSU

Frank Schaetzing'in 2004 yılında ilk olarak Almanya ve Avusturya'da yayımlanan, kısa sürede dünya çapında çok satanlar listesine giren ve ülkemizde Sürü ismiyle okurlarla buluşan The Swarm romanının hikayesi; günümüz dünyasının hemen her bölgesinde deniz canlılarında anormallikler ve doğa olmayan davranışların gözükmeye başlamasıyla gelişen olaylara odaklanıyor.

Norveçli petrol arama şirketlerinden uzmanlar, deniz tabanının daha önce görülmemiş bir solucan türüyle kaplandığını keşfederler. Milyonlarca garip solucanın aniden Kuzey Denizi'nin dibinde ortaya çıkıp tüm kıta sahanlığını istikrarsızlaştırmakla tehdit etmesiyle birlikte midye sürüleri büyük gemilerin ilerleyişinde zorluklar çıkarmaya; zehirli denizanaları, ıstakoz ve balinalar dünya kıyıları boyunca insanlara saldırmaya başlar.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen birbiriyle bağlantısız gibi görünen bu endişe verici olaylar silsilesi tesadüf olmak için fazla sıradışı nitelik kazanınca çeşitli çevrelerden bilim insanları ve ordu grubu bu işin peşine düşer ve insanoğlunun karşılaştığı en büyük zorluklardan birini çözmek için mesaiye başlar.

Bilinenler buzdağının yalnızca görünen kısmını oluştururken, dünya büyük bir kaosun eşiğine sürüklenmektedir. Bilim adamlarının gezegendeki yegane zeki türler olmadığımızı ve deniz tabanında kolektif zekaya sahip derin bir uygarlığın bulunduğunu keşfetmeleri uzun sürmeyecektir.

18-08/30/suru-kitabi.jpg

THE SWARM DİZİSİNİ NE ZAMAN İZLEYEBİLECEĞİZ?

Dizinin çekimlerine 2019 senesi içinde başlanması planlanıyor. Proje henüz senaryo geliştirme aşamasında olduğundan yayın tarihi konusunda bir şey söylemek için erken görünüyor.

Doelger, Schaetzing ve Eric Welbers projenin yürütücü yapımcılığını üstlenen isimler.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin