Game of Thrones'un 8. ve final sezonu 2019 yılına kaldı!

Artık kesin! HBO'nun fenomen dizisi Game of Thrones'un 8. sezonu 2019'a sarkıyor.

Volkan Küçükel
05 Ocak 2018 - 00:30
Gündem

"Game of Thrones'un final sezonu ne zaman başlayacak?" Dizi tutkunlarının büyük bir bölümünün son süreçte cevabını en çok merak ettiği sorunun yanıtı az önce geldi!

GAME OF THRONES FİNAL SEZONU 2019'DA!

Yayıncı kanal HBO'dan yapılan resmi açıklamaya göre son yılların en yüksek bütçeli ve popüler dizilerinden Game of Thrones'un 8. ve final sezonu 2019 senesi içinde izleyicilerle buluşacak. Henüz netleşmiş bir tarih yok ancak şurası kesin: Bu yıl Game of Thrones'suz geçecek.

8. SEZON 6. BÖLÜMDEN OLUŞACAK

George R.R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisinden ekranlara uyarlanan dizinin final sezonu 6 bölümden oluşacak. Az bölümlü final sezonunda her bir bölümün süresinin 60 ila 80 dakika uzunluğunda olması bekleniyor.

18-01/05/game-of-thrones-sezon-8.jpg

FİNAL SEZONUNUN YAZAR VE YÖNETMENLERİ DE BELLİ OLDU

Final sezonuyla ilgili netleşen bilgiler bunlarla sınırlı değil. Devamına bakalım:

- Son sezonda, dizinin ekran uyarlamasında dümenin başındaki iki isim olan David Benioff & D.B. Weiss ile birlikte David Nutter ve Miguel Sapochnik yönetmen koltuğunda oturacak isimler.

İngiliz yönetmen Miguel Sapochnik daha önceden Game of Thrones'ta dört bölüm için yönetmen koltuğuna oturmuştu. Bu bölümlerden özellikle ikisi dizi fanlarının el üstünde tuttuğu bölümler arasında yer alıyor: 5. sezonun "Hardhome" bölümü ile 6. sezonun "Battle of the Bastards" isimli bölümü. Sapochnik, Battle of the Bastards bölümüyle Emmy Ödülü kazanmıştı.

58 yaşındaki David Nutter ise 5. sezon finali "Mother's Mercy"i de içeren altı Game of Thrones bölümünde görev yaptı. Nutter da bu bölümle Emmy Ödülü kazandı.

Geçen sezonki yönetmenlerden Jeremy Podeswa, Alan Taylor, Matt Shakman ve Mark Mylod gibi isimleri bu kez sezon künyesinde göremeyeceğiz.

18-01/05/got.jpg

- 8. sezonun yazar ekibi ise şu isimlerden oluşuyor: David Benioff, D.B. Weiss, Bryan Cogman ve Dave Hill.

7. sezon finali "The Dragon and the Wolf" ile 16.5 milyonluk ciddi bir izleyici kitlesine ulaşıp kendi rekorunu kıran Game of Thrones'un şimdilik biraz uzak olsa da her geçen gün yaklaşmakta olan final sezonuyla ilgili resmi kanallardan gelen ilk detaylı bilgiler bu şekilde.

2019'un ilk yarısında başlamasını beklediğimiz final sezonuyla ilgili yeni gelişmeleri takip ediyor olacağız...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin