Gülün Adı romanının dizi uyarlamasına Michael Emerson da katıldı!

The Name of the Rose romanının dizi uyarlamasının oyuncu kadrosuna Michael Emerson da dahil oldu.

Volkan Küçükel
07 Şubat 2018 - 15:41
Gündem

Lost ve Person of Interest gibi popüler dizilerin yıldız ismi Michael Emerson, Umberto Eco'nun dünyaca ünlü suç romanı "The Name of the Rose"un (Gülün Adı) İtalyan televizyon dizisi uyarlamasının oyuncu kadrosuna katıldı.

1327 senesinde İtalya'daki bir manastırda geçen romanda bir cinayet soruşturması gözler önüne seriliyor. Eser, hem Ortaçağ Hıristiyan dünyasını derinliğine irdeleyen bir tarihsel roman hem de soluk soluğa okunan bir polisiye öykü niteliği taşıyor.

18-02/07/the-name-of-the-rose.jpg

Şu sıralar The CW'nun süper kahraman temalı dizisi Arrow'da görünen, Amazon'un Mozart in the Jungle'ının dördüncü sezon kadrosuna da dahil olan aktör dizide Abbey'in açgözlü, aşırı duyarlı, çabuk öfkelenen prensi The Abbot karakterine hayat verecek.

18-02/07/emerson-lost.jpg

Başrollerinde Rupert Everett (My Best Friend's Wedding) ve John Turturro (The Night Of) gibi önemli isimleri bulunduran mini dizi 8 bölümden oluşuyor.

Everett "Bernardo Gui", Turturro ise "Baskervilleli William" karakterlerine hayat verecekler.

18-02/07/john_turturro_and_rupert_everett.jpg

Andrea Porporati (La Piovra), Nigel Williams (The Sea Wolf) ve Giacomo Battiato (Karol: A Man Who Becomes Pope) ortaklığında senaryosu kaleme alınan yapımın yönetmen koltuğunda Battiato otururken; Luther ve Penny Dreadful gibi dizilerde görev yapmış John Conroy görüntü yönetmenliğini üstleniyor.

Alman medya şirketi Tele München Group, Young Montalbano'nun arkasındaki İtalyan yapım şirketi Palomar, 11 Marzo ve Rai işbirliğinde hayata geçirilen dizi için 30 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığı biliniyor.

Dizinin çekimlerine geçtiğimiz ay içinde Roma'daki Cinecitta Stüdyoları, Lazio ve Abruzzo civarında başlandı.

Gülün Adı, 1986 yılında Jean-Jacques Annaud'un yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanmış; usta aktör Sean Connery'nin oynadığı film romanın şöhretini daha yukarıya çekmişti.

"THE NAME OF THE ROSE" DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dizinin 2019 yılının ilk çeyreğinde izleyicilerle buluşmaya başlaması bekleniyor.

"The Name of the Rose (1986)" fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin