Merve Mutlu
16 Temmuz 2019 - 10:48
Yeni Bölüm

Başrollerini Serkan Çayoğlu, Kaan Yıldırım ve Hande Erçel'in paylaştığı, TRT1 ekranlarının sevilen ve ilgiyle izlenen dizisi Halka'nın başarılı oyuncusu Nazan Kesal'ın diziden ayrıldığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Usta oyuncu yeni sezonda yeni bir dizi ile ekranlarda olacak. 

19-07/16/halka.jpg

Sevilen dizide Hümeyra karakterini canlandıran Kesal, yeni sezonda Halka dizisinde olmayacak. Oyuncu yeni bir dizi ile anlaşma imzaladı bile. Usta oyuncu, 1441 Prodüksiyon tarafından hazırlanan Serkan Birinci yönetmenliğinde çekilecek olan Çocuk adlı dizide rol alacak. 

Dizide Asiye karakterini canlandıracak olan Kesal, yeni sezonda yeniden ekranlarda izleyici karşısına çıkacak. 

Nazan Kesal kimdir?

19-07/16/nazan-kesal-kimdir.jpg

28 Mart 1969 doğumlu olan oyuncu, İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa/Salihli de tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünden 1991'de mezun olan Nazan Kesal daha sonra İstanbul'a yerleşti. (Mezuniyet tezi: Kadında Mücadele Ruhunun B.Brecth 'in "Carrar Ananın Silahları" ile Lorca'nın "Mariana Pineda "adlı oyunlara yansıması. Danışman : Prof.Dr. Özdemir NUTKU) İstanbul'da bulunan çeşitli özel tiyatrolar, TV dizileri, TV filmleri, sinema (kısa ve uzun metraj) ve reklam filmlerinde rol aldı. Aralık 1996'da Devlet Tiyatrosu sınavını kazanarak gittiği Diyarbakır'da, 2004 Aralık tarihine kadar Devlet Tiyatrosunda bir çok oyunda rol aldı, yönetmenlik yaptı. Mayıs 2003'te Nuri Bilge CEYLAN'ın "UZAK" adlı sinema filmiyle CANNES film festivaline katıldı. Ocak 2004'te Bursa Devlet Tiyatrosuna tayin oldu. Mayıs 2006'da yine Nuri Bilge Ceylan'ın "İKLİMLER" adlı sinema filmiyle CANNES film festivaline katıldı. 43. Antalya film festivalinde İKLİMLER filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Altın Portakal kazandı. Halen İstanbul'da yaşayan Nazan Kesal evli ve bir çocuk annesidir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin