Hay Sultan dizisinin konusu ne? Abdülkadir Geylani kimdir?

Çetin Tekindor'un başrolünde oynadığı yeni dizinin hazırlıkları devam ediyor.

Merve Mutlu
13 Mart 2020 - 15:05
Gündem

TRT1 ekranları için hazırlıklarına başlanan ve her hafta 2 bölümünün izleyici ile buluşturulması planlanan yeni dizi Hay Sultan'ın hazırlıkları devam ediyor. 

20-03/12/trt1.jpg

Hay Sultan dizisinin konusu ne?

Oyuncu kadrosunda:  Kerem Arslanoğlu, Cemal Toktaş, Gülper Özdemir, Kevork Malikyan, Olcay Kavuzlu ve Sera Tokdemir gibi başarılı isimleri bir araya getiren ve başrolünde Hz. Geylani karakteri ile Çetin Tekindor'un yer alacağı Hay Sultan dizisi şimdiden büyük merak uyandırıyor. Yeni TRT dizisi Abdülkadir Geylani'nin hayatını konu alacak. 

Abdülkadir Geylani kimdir?

20-03/12/hay-sultan.jpg

Çetin Tekindor'un canlandıracağı Abdülkadir Geylani, 1078 ve 1166 yılları arasında yaşayan İslam alimlerinden ve velilerinin büyüklerinden biridir. Ebu Muhammed'dir. Muhyiddin, Gavs-ül-a'zam, Kutb-i Rabbani, Sultan-ul-evliya, Kutb-i a'zam gibi lâkabları olan bu önemli kişi, Kadiriye tarikatının da kurucusudur. Çocukluğunda Bütün gayesi tahsiline devrin en önemli ilim ve kültür merkezi olan Bağdat’ta sürdürmek olan Abdülkadir Geylani, 18 yaşındayken Bağdat'a gitti. Birçok ünlü alimden dersler aldu. Bağdat’a gittiği zaman mensup olduğu Şâfiî mezhebini bıraktı ve kendisine daha uygun olduğunu düşündüğü Hanbeli mezhebine geçti.Hayatının sonuna kadar bu iki mezhebe göre fetva verdi. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin