Hazal Kaya Türk dizi sektörünü eleştiri topuna tuttu

Marka Türkiye etkinliğine Hazal Kaya'nın eleştirileri damga vurdu.

Berfu Özlen
01 Haziran 2017 - 11:59
Gündem

Ekonomi Bakanlığı'nın öncülüğünde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi katkılarıyla bu sene ilk kez düzenlenen Marka Türkiye etkinliğinin, Ekrandan Doğan Markalar isimli paneli, ünlü oyuncu ve yapımcıları ağırladı.

Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Başkan Birol Güven'in modetatörlüğünü yaptığı panelde, ünlü yapımcı Timur Savcı, Hazal Kaya, Tolgahan Sayışman ve Global Agency Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Pinto konuşma yaptılar.

"Reytingler kalbimizi kırıyor"

Konuşma sırası kendine geldiğinde güzel oyuncu Hazal Kaya, reyting sistemine veryansın etti. "Oyuncular olarak yapımcılara bağlı çalışıyoruz. Reytingde başarılı olamayınca da para kazanmayı bırakın, kalbiniz kırılıyor" dedi ve ekledi; "Eskiden televizyonlarda yaratmaya çalışığınız imaj, şimdilerde sosyal medya üzerinden belirleniyor."

17-06/01/-2893689.Jpeg

Türk dizileri Japon pazarında

Konuşmacılardan Global Agency Yönetim Kurulu başkanı İzzet Pinto, Türk dizi sektörünün Japon pazarına açıldığını belirtti. Pinto; "Türkiye'nin 2023 ihracat hedefleri yolunda, biz de dizi sektörü olarak yılda 5-10 dizi ihraç edersek hedef tutar. Son dönemde Muhteşem Yüzyıl ile Japonya pazarına da girdik. Japonya, en başından bu yanan en büyük hayalimizdi. Zira dünyanın en zor pazarıdır. Yarışma programlarını bile kendileri üretir. Muhteşem Yüzyıl'ın oradan çok tutacağına inanıyoruz. Bu sayede büyük bir pazara açılmış olacağız." dedi.

Sektöre ait bir Çalışma Yasası şart!

Panelde set ekibinin sorunlarını dile getiren ise Timur Savcı oldu. Zorlu çalışma şartlarına dem vurab Savcı, "Mevcut çalışma yasası bizim endüstrimize uygun olmamasına rağmen, uygunmuş gibi davranıyoruz. İşler kilitlenecek bir noktaya geldi. Bu durumun ihracata olumsuz etkisi var." dedi ve ekledi; "Sektörde özgün içerik üretmeye ve inovasyona ihtiyacımız var. Bize dönük olmayan Çalışma Yasasının düzenlenmesi gerekiyor. Sektörümüze ait bir Çalışma Yasası olmalı."

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin