HES kodu nedir? Nasıl alınır?

Sağlık Bakanı yeni uygulama olan HES kodunu duyurdu.

Merve Mutlu
21 Mayıs 2020 - 14:16
Viral

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada seyahat izni almak için kullanılacak olan HES kodunu açıkladı. Seyahat izninde kullanılacak olan HES kodunun kullanıma açılmasının ardından gözler merakla uygulamaya çevrildi. 

20-05/21/hes-kodu.png

Bakan Koca'nın geçtiğimiz gün açıkladığı HES kodu, Hayat Eve Sığar uygualamasına eklendi. “Kontrollü sosyal hayatın en iyi şekilde uygulanması için yeni girişimlerde bulunuyoruz” diyen Koca,  Şehirlerarası seyahatlerde, işyerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanacak olan HES Kodu uygulaması ile yurttaşların kontrollü sosyal hayatta güvenliği en üst düzeyde sağlanacağını belirtti. 

Çin'de başlayan ve Türkiye'de de yayılan korona salgınının yalnızca sağlığı değil tüm hayatı etkilediğini belirten Bakan, HES Kodu'nun kulllanımı ile hayatın kolaylaşacağının altını çizerken:  “hastalıkla mücadelenin bu döneminde seyahat ederken, bizlerden risk taşımadığımızı göstermemiz istenecek. Bu bilgi dünyada karşılıklı bir haktır. Salgınla bulaşan hastalıkla ilgili sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi değildir.” ifadelerini kullandı. 

HES Kodu nasıl alınır?

20-05/21/hes-kodu-nasil-alinr.png

Vatandaşlar diledikleri zaman, telefonlarına indirecekleri Hayat Eve Sığar uygulamasından HES Kodu oluşturabilecekler. Kod üretme, üretilen kodun süresi, paylaşımı ve silinmesi gibi tüm aşamalar vatandaşların tercihi doğrultusunda gerçekleşecek. Dilediğiniz sayıda kod üretebileceğiniz bu uygulamada hangi kodun hangi kurumla paylaşıldığının listesi de görülebilecek iptal ya da yetki kaldırma da vatandaş onayında olacak.  

Vatandaşlar dilerlerse kısa mesaj ile de HES Kodu alabilecekler. HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini gün sayısı olarak yazmaları ve 2023’e kısa mesaj atmaları halinde HES Kodları telefonlarına kısa mesaj olarak iletilecek.(Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15)

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin