Hoşyar Sultan kimdir? Gerçek tarihte yaşamış birisi midir?

Hoşyar Sultan kimdir? Kalbimin Sultanı dizisi ile tanıdığımız bu kişilik tarihte yaşamış birisi midir? Sultan 2. Mahmut'un haremi olan Hoşyar Sultan karakteri ile izlediğimiz Beste Kökdemir dizileri nelerdir?

Nurşah
13 Haziran 2018 - 16:12
Kültür Sanat

Hoşyar Sultan kimdir? Kaç yılında doğdu? Gerçek tarihte yaşamış mıdır? Kalbimin Sultanı dizisinde büyük bir merak uyandıran ve genç oyuncu Beste Kökdemir tarafından canlandırılan karakter hakkındaki detaylar haberimizde!

 18-06/13/hosyar-sultan-kimdir.jpg

Hoşyar Sultan kimdir?

Hoşyar Sultan Sultan 2. Mahmut'un eşidir. 1796 senesinde dünyaya gelen Hoşyar Sultan Beyhan Hatun'un evlatlık kızıdır. (Beyhan Hatun, Sultan 3. Mustafa'nın kızı ve aynı zamanda 2. Mahmut'un da kuzenidir)

1811 senesine gelindiğinde Beyhan Sultan, Sultan 2. Mahmut şerefine bir davet düzenlemiştir. Bu davette 2. Mahmud, Hoşyar Sultan ile evlenmek istemiş ve bu isteği Beyhan Sultan, tarafından olumlu karşılanmıştır. Hoşyar Sultan kısa bir süre içerisinde imparatorluk haremine şatafatlı kutlamalar ve Beyhan Sultan'ın ona çeyiz olarak verdiği mükemmel hediyeler ile gönderilmiştir. Sultan 2. Mahmut bir süre ilgisini bu hanım üzerinde topladıysa da ilerleyen zamanlarda bu ilgisini kaybetmiştir.

 18-06/13/hosyar-sultan-kalbimin-sultani.jpg

29 Haziran 1812 senesinde, Hoşyar Sultan tek kızı olan Mihrimah Sultan'ı dünyaya getirmiştir. Kızı evlenme çağına geldiğinde kızına değerli isimlerden oluşan 7 adayın portresini göstermiş ve seçimini yapmasını istemiştir. Mihrimah, Said Paşa'yı seçerek kararını verdiğinde ise ne yazık ki evliliğini yaşayamamış ve 1838'de vefat etmiştir. (Kalbimin Sultanı dizisinde Hoşyar Sultan, Abdülhamid'in annesidir)

 

İlerleyen senelerde Hoşyar Sultan, Tarlabahçe'de bulunan Dolmabahçe Sarayı'na yerleşmiştir. Burada yaşadığı senelerde Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın eşi Melek Hanım ile tanışan Hoşyar Sultan, Melek Hanım tarafından uzun boylu ve oldukça beyaz tenli hoş bir hanım olarak tabir edilmiştir. Sultan 2. Mahmut'un 2. gözdesi olan Hoşyar Sultan 1859 senesinde Mekke'ye ziyaretinde hayatını kaybetmiştir... 

Kalbimin Sultanı dizisinde Hoşyar Sultan karakteri Beste Kökdemir tarafından canlandırılmaktadır.

 18-06/13/beste-kokdemir-oynadigi-diziler.jpg

Beste Kökdemir dizileri

25 yaşındaki genç oyuncu günümüze gelene dek çeşitli dizi ve projelerde kendisini göstermiştir.
-Çıplak Gerçek (Hazal)
-Not Defteri
-Poyraz Karayel (Selin)
-Tatlı Küçük Yalancılar (Açelya)
-7 Yüz (İrem)
-Kalbimin Sultanı (Hoşyar Sultan)

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin