İddialı yapım Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele başladı!

Tarih değiştiren bir gün... "Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele (Turning Point: 9/11 and the War on Terror)" 1. sezon bölümleriyle Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Tarih değiştiren bir gün...

Modern tarih iki zaman dilimine ayrılabilir: 11 Eylül öncesi ve 11 Eylül sonrası...

TURNING POINT: 9/11 AND THE WAR ON TERROR BAŞLADI!

11 Eylül terör saldırılarını El Kaide'nin 1980'lere uzanan kökenlerinden Amerika'nın verdiği tepkiye kadar her yönüyle ele alan cesur bir belgesel dizisi olan "Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele (Turning Point: 9/11 and the War on Terror)" 1. sezon bölümleriyle Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

TURNING POINT: 9/11 AND THE WAR ON TERROR'DE NELER BULACAKSINIZ?

Yönetmen Brian Knappenberger imzalı 5 bölümlük belgesel dizisi, 11 Eylül 2001'de ABD'ye yapılan saldırıların tutarlı bir tarihi yansıması olarak nitelendirilmekte olup o günün felaket olaylarının ulusun gidişatını nasıl değiştirdiğine dair aydınlatıcı bakış açıları ve kişisel hikayeler sunmakta.

1979 yılında Sovyetler Birliği tarafından işgal edilen Afganistan, 11 Eylül saldırılarının 20. yıl dönümünden yalnızca birkaç hafta önce şoke edici biçimde yeniden Taliban'ın kontrolüne geçerken tarihin sayfalarına yeni notlar düşülüyor.

21-09/01/turning-point-9-11-and-the-war-on-terror-poster.jpeg

Yapımın içinde yer alan röportajlar ve tüyler ürpertici arşiv kayıtları, kökenleri 1980'li yıllara kadar uzanan 11 Eylül saldırıları sırasında yaşanan kaosu gözler önüne seriyor.

Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele'de Afganistan konusu da işleniyor. Afganistan'da sağlam bir strateji olmadan yürütülen savaşın, baştaki kazanımları heba etmesine vurgu yapılırken; bu durumun hayal kırıklığını, yolsuzluğu ve Taliban'ın yeniden dirilişini tetiklediği belirtiliyor.

21-09/01/turning-point-9-11-and-the-war-on-terror-afis.jpeg

Yapımın, süreleri 59 ile 67 dakika arasında değişen bölümlerinin isimleri; "Kırmızı Alarm", "Tehlikeli Bir Yer", "Karanlık Taraf", "İyi Niyetli Bir Savaş", "İmparatorluklar Mezarlığı" olarak sıralanıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin