İngiltere'de Netflix, Amazon Prime Video ve Now TV rekabetinde hangi hizmet önde?

İngiltere'de SVOD hizmeti alanlar en çok hangi servisi tercih ediyor?

Volkan Küçükel
09 Ocak 2018 - 18:39
Gündem

Reyting ölçüm firması Barb'ın (Broadcasters' Audience Research Board) paylaştığı verilere göre İngiltere'de hizmet veren online yayın platformlarından Netflix, rakibi Amazon Prime Video'yu ikiye katlamış durumda!

ABD ve ötesindeki milyonlarca abonesinin farklı zevklerine hitap eden dizi, film ve çeşitli programlarıyla dünya çapında her geçen gün yaygınlaşan Netflix her ne kadar kendi abone verilerini yabancı bölgelere ayırarak paylaşmıyor olsa da Barb tarafından "The SVOD Report: Charting The Growth In SVOD Services Across The UK" başlığıyla bir rapor paylaşıldı.

18-01/09/netflix-amazon-ve-now-tv.jpg

NETFLIX ÖNDE!

Sabit bir ücret karşılığında video izleme hizmeti alan müşterilerin sayısında Netflix 7.5 milyonluk bir rakama ulaşırken, Amazon Prime Video ise 3.8 milyonda kaldı.

Netflix ve Amazon abonelerine ek olarak, pay-TV yani abonelik gerektiren TV hizmeti sunan Sky'ın arkasında olduğu isteğe bağlı video içeriği sunan Now TV ise yüzde 70 gibi bir artışla en yüksek yıllık büyümesini yaşadı. Son 12 ayda 600.000 abone kazanan Now TV şu anda 1.4 milyon haneye ulaşıyor.

Bu durum, SVOD (Streaming Video on Demand) yani sabit bir ücret ödeyerek video izleme hizmeti alan hane sayısını 2017'ye göre yüzde 24 yükseliş göstererek 9.5 milyona çıkarıyor.

NETFLIX AYNI ZAMANDA EN AZ BÜYÜYENİ!

Netflix ile ilgili tüm bu başarılı rakamlar bir yana, platform Stranger Things ve Black Mirror gibi büyük ilgi toplayan yapımları sunmasına rağmen yüzde 22'lik bir yıllık büyüme oranına sahip. Yani daha az büyüme göstermesine rağmen hala pazarın büyük bir kısmına sahip. Amazon bu kategorideki yüzde 51 büyüme oranı ile dikkat çekenlerden.

18-01/09/svod-yayin-grafigi.png

İngiltere'de hizmet veren bu üç servis; Netflix, Amazon Prime Video ve Now TV'nin 2018 senesi içerisinde de büyümelerini sürdürmeleri bekleniyor.

Barb'ın verilerin ışığında yaptığı açıklama şöyle: "SVOD pazarı İngiltere'de sürekli büyümenin tadını çıkarıyor. 9 milyondan fazla hane en az bir SVOD hizmetine abone oluyor. Birden fazla SVOD hizmeti alan haneleri hesaba kattığımızda SVOD hizmetlerinin 12 milyon civarında bir abone rakamına ulaştığı söylenebilir."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin