İzleyenleri derinden etkileyecek dram türündeki 5 Türk dizisi!

Türkiye yapımı dram dizilerini sizler için derledik.

Merve Mutlu
06 Mayıs 2020 - 15:43
Kültür Sanat

Türkiye dizileri komedi alanında büyük bir ilerleme kaydedemese de dram türünde oldukça başarılı yapımlara imza atmaya devam ediyor. Biz de sizler için etkisinden çıkamayacağınız Türk yapımı dram dizilerinden 5 tanesini inceledik. 

Dram türündeki Türk dizileri!

Suskunlar

20-05/06/suskunlar.jpg

Başrollerinde: Murat Yıldırım, Sarp Akkaya, Aslı Enver gibi isimlerin yer aldığı; Berk Hürman, Mehmet Özgür, Güven Ahmet Akpınar ve Reha Özcan gibi isimlerin de kadrosunda bir araya geldiği Suskunlar dizisi, zamanında büyük bir ekran başarısı elde eden dram türünde bir diziydi. Çocukluklarında baklava çaldıkları için hapishaneye giren Ecevit, Bilal ve İbrahim'in hapishanede kendilerine işkence eden İrfan ve gardiyan Sait'ten intikam almalarını konu alan dizi Türkiye'nin en başarılı dramları arasında yer alıyor. 

Dudaktan Kalbe

20-05/06/dudaktan-kalbe.jpg

Aslı Tandoğan ve Burak Hakkı'nın başrolleri paylaştığı Dudaktan Kalbe dizisi Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan başarılı bir dram dizisiydi. 

Ezel

20-05/06/ezel.jpg

Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere ve Tuncel Kurtiz'in yer aldığı Ezel dizisi, hem yayınlandığı dönemde hem de finalinin ardındaki süreçte adından sıkça söz ettiren muhteşem dram dizilerinden biri olmayı başardı. Ömer'in uğradığı ihanetle başlayan dizi, Eyşan'a olan öfkesini konu alıyordu. Eyşan'a evlenme teklifi edeceği gece polislerce alınan Ömer, En yakını bildiği Eyşan, Cengiz ve Ali’nin oyununa gelmiş,  uzaktan yakından alakası olmayan kumarhane soygunu ve cinayet onun üzerine yıkılmıştı.

Fatmagül'ün Suçu Ne?

20-05/06/fatmagulun-sucu-ne.jpg

Başrollerinde Beren Saat ve Engin Akyürek'in yer aldığı dizi: Saf ve temiz bir kız olan ve saf abisi ile hinlik peşinde koşan yengesiyle birlikte yaşayan Fatmagül'ün, bir grup alkollü genç tarafından tecavüze uğramasını ve sonrasında tecavüzcülerden biri ile zorla evlendirilecekken aslında suçu olmayan Kerim ile evlendirildikten sonra birbirlerine aşık olmalarını konu alan ve döneminde yüksek reytingler getiren bir dram dizisidir. 

Öyle bir Geçer Zaman ki

20-05/06/yle-bir-gecer-zaman-ki.jpg

Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Yıldız Çağrı Atiksoy, Aras Bulut İynemli, Farah Zeynep Abdullah ve Wilma Elles gibi başarılı isimleri kadrosunda bir araya getiren Öyle bir Geçer Zaman ki dizisi; Bir denizci olarak çalışan evli ve çocuklu Ali'nin, Hollandalı Carolin'e aşık olmasını ve karısı Cemile ile çocukları arasında yaşanan dramatik dünya anlatılıyor.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin