John Hurt hayatını kaybetti

İki kez Oscar adaylığı kazanmasının yanında Altın Küre ve BAFTA ödülleri bulunan John Hurt, bir süredir mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düşerek 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Volkan Küçükel
29 Ocak 2017 - 23:39
Gündem

Televizyon dünyasından üzücü bir haber!

Doctor Who dizisinin bazı bölümlerinde yer alan, ayrıca BBC One'ın Merlin dizisinde Büyük Ejderha'yı seslendirmesiyle tanıdığımız tecrübeli aktör John Hurt hayatını kaybetti.

KANSERLE SAVAŞIYORDU

İki kez Oscar adaylığı kazanmasının yanında Altın Küre ve BAFTA ödülleri bulunan Hurt, bir süredir mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düşerek 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sinema dalında Midnight Express ve The Elephant Man filmleriyle iki kez Oscar'a aday olan oyuncu Alien, 1984, V for Vendetta, Hellboy ve Harry Potter gibi önemli film projelerinde rol almıştı.

DİZİ KARİYERİ

Hurt'a televizyon dünyasından da aşinayız. 1976 yapımı BBC mini dizisi I, Claudius'ta Caligula olarak izlediğimiz Hurt'un rol aldığı diğer diziler arasında Labyrinth (Audric Baillard), The Confession, Doctor Who, The Last Panthers yer alıyor.

17-01/29/john-hurt-oldu.jpg

FX'in The Strain dizisinde Dr. Setrakian karakteri için ilk düşünülen isim olan oyuncu pilot bölümün çekiminin ardından rolü David Bradley'e devretmişti. Aktör, ayrıca beş sezon boyunca Merlin dizisindeki Büyük Ejderha'ya ses vermişti.

22 Ocak 1940'da İngiltere'nnin Chesterfield, Derbyshire şehrinde doğan Hurt, özel hayatında Annette Robertson, Donna Peacock, Jo Dalton ve Anwen Rees-Myers olmak üzere dört evlilik yapmıştı.

SEVENLERİNDEN MESAJLAR

Yakınları ve sevenleri aktörün ölümü sonrasında duygularını sosyal medya üzerinden paylaştı:

17-01/29/john-hurt-twitter.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin