Kadın Fazilet Aşçıoğlu (Hümeyra) kimdir? yaşı, dizileri..

Fox'un sevilen dizisi Kadın yeni sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Kadın Fazilet Aşçıoğlu kimdir? Gerçek adı nedir? Kaç yaşında? İşte tüm merak edilenler..

Merve Mutlu
02 Ekim 2019 - 09:51
Yeni Bölüm

Fox'un sevilen dizisi Kadın yeni sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Kadın Fazilet Aşçıoğlu kimdir? Gerçek adı nedir? Kaç yaşında? İşte tüm merak edilenler.. 

Kadın Fazilet Aşçıoğlu kimdir?

19-10/02/fazilet-ascioglu.jpg

Fazilet hanım, Arif'in ilk çarptığı araçtaki kişidir. Kendisi de yaralanmış olan ve hastanede yatan Fazilet Aşçıoğlu çok ünlü bir yazardır. Huysuz bir kadın olan bu kişi Bahar'ın hayatına dokunmaya başladığında her şey değişecektir.. 

Kadın dizisinde Fazilet Aşçıoğlu karakterini Hümeyra canlandırmaktadır. 

Hümeyra kimdir?

19-10/02/humeyra.jpg

23 Ekim 1947 doğumludur. 1970'lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinen Hümeyra, Avrupa Yakası dizisi ve Babam ve Oğlum filmi sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır.

Müzisyen olarak tanındığı 1970'lerde "Kördüğüm", "Sessiz Gemi", "Otuzbeş Yaş" gibi şarkıları büyük hit oldu. Daha sonra popüler çizginin dışında, "Tutkulardan intihar", "Beyhude" gibi albümler de yaptı. Tutkulardan intihar, Türkiye'de rap müzik tarzında söylenmiş ilk şarkı örneğidir.

Çetin Tekindor ve Hümeyra Babam ve Oğlum filminde sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır.

Önce tiyatro, sonra televizyon, en son da Talihli Amele'yle sinema oyunculuğuna başladı. Ferhan Şensoy'un "Ortaoyuncular" ekibiyle 1985 yılında "İçinden Tramvay Geçen Şarkı" da rol aldı. 1986'da "Asiye Nasıl kurtulur?" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal Ödülü kazanmıştır. 10. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın geleneksel onur ödülü "Işık Saçan Apollon" 2007 yılında kendisine verilmiştir. Fikret Hakan ve Ömer Kavur'la evlenip boşandı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin