Kızım dizisinde Öykü ne hastası?

My Fair Lady adlı Kore dizisinin uyarlaması olan ve Fox Tv ekranlarında sevilerek takip edilen Kızım dizisinde Öykü'nün hastalığı ne?

Nurşah
14 Kasım 2018 - 15:16
Yeni Bölüm

Her cuma akşamı izleyici karşısına çıkan Kızım dizisinde çocuk oyuncu Beren Gökyıldız'ın canlandırdığı Öykü karakterinin hastalığı belli oldu. Niemann Pick olarak adlandırılan hastalık hakkında...

 18-11/14/kizim-oyku-hastalik.jpg

 Kızım dizisi Öykü'nün hastalığı

Devamlı unutkanlıklar yaşayan Öykü'nün hastalığı ilk bölümlerden itibaren izleyicilerin merak konusu haline gelmişti. Teyzesi gibi babasının da hastalığını öğrendiğinde kendisini bırakacağını düşünen Öykü, her ne kadar hastalığını saklamaya çalışsa da geçtiğimiz hafta yayınlanan 8. bölümde Öykü'nün babası Demir de kızının hastalığını öğrendi. Niemann Pick 150.000'de 1 görülen kalıtsal bir hastalıktır. Dört tipi bulunur. 

Dizinin ilk bölümlerinde Öykü'nün teyzesi tarafından terk edilmesine sebep olarak gösterilen bu hastalığın, sıklıkla çocukluk çağlarında görüldüğü belirtilir.Hastalarında koordinasyon eksikliği, unutkanlık, beslenme zorluğu, nefes darlığı ve gelişimde aksaklıklar görüldüğü anlatılır. Dizide henüz tedavisinin bulunmadığı vurgulanmıştır. Kızım dizisinde Öykü karakterinin de sık sık unutkanlıklar yaşaması bu hastalıkla ilişkilendirilmiştir. Öykü, unutkanlığını yenmek için her gün metrodaki durakları saymaktadır.

 18-11/14/kizim-beren-gokyildiz.Jpeg

Beren Gökyıldız kimdir?

2009 doğumlu olan minik oyuncu 9 yaşındadır. Eğitimine devam etmekte olan Beren Gökyıldız'ı ilk olarak 2014 senesinde yayınlanan Kocamın Ailesi dizisinde ekranlarda gördük... İlerleyen senelerde izlenme rekorları kıran ve her bölümü ile kendinden bahsettiren Anne dizisinde Cansu Dere ve Vahide Perçin ile birlikte başrolde oynadı. Başarılı bir oyunculuk sergileyen küçük oyuncu, izleyicileri her bölümde giderek kendisine bağladı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin