Korku gizem dizisi Archive 81 konusu, fragmanı! Netflix dizisini tanıyalım!

Korku-gizem türündeki Netflix dizisi "Archive 81"in 1. sezonu Netflix'te yayınlandı. Konusu, fragmanı, bölümleri, oyuncuları...

Bir video arşivcisi, gizemli bir yangının ardındaki sırları araştırırken, genç bir kadını 25 yıl önce karşılaştığı korkunç kaderden kurtarabileceğine ikna olur...

Korku-gizem türündeki Netflix dizisi "Archive 81"in 1. sezonu Netflix'te yayınlandı.

Aynı isimdeki korku podcast'inin uyarlaması olan dizinin süreleri 45 ile 59 dakika arasında değişen 8 bölümlük ilk sezonu 14 Ocak 2022 Cuma tarihinden itibaren Netflix kütüphanesinden izlenebilmekte.

"ARCHIVE 81" KONUSU

Baş yapımcılarının Rebecca Sonnenshine (The Boys) ve James Wan (Korku Seansı) gibi sektörün üretken isimlerinin olduğu dizinin konusu şöyle:

Dizi kısaca; birtakım hasarlı videokasetleri onaran bir arşivcinin, bunların kayıp yönetmeninin ve şeytani bir tarikatın karıştığı gizemli olayların içine çekilmesiyle gelişen gizem ve gerilim dolu olayları konu ediniyor.

Ailesini trajik şekilde evde çıkan bir yangın sonucunda kaybeden Dan, esrarengiz bir organizasyon için video kasetleri onarmaya başlar ve videoları çeken kayıp kadınla aralarında bir bağ olduğunu keşfeder.

Dan, Melody'nin Visser araştırmasını adım adım takip ederken ölülerden mesajlar almaya başlar. Acaba o kasetleri izlerken onu izleyen kim? Tüm bunların altında yatan olay ne?

22-01/17/archive-81-nasil-dizi.jpeg

ARCHIVE 81 BÖLÜMLERİ

Rebecca Sonnenshine'ın (The Boys, The Vampire Diaries, Outcast) yazar ve yürütücü yapımcılığını üstlendiği dizinin 1. sezon bölüm rehberi şu şekilde:

- 1. Sezon 1. Bölüm: "Gizemli Sinyaller" (59 dk.)
- 1. Sezon 2. Bölüm: "Wellspring" (57 dk.)
- 1. Sezon 3. Bölüm: "Korku Filmi" (45 dk.)
- 1. Sezon 4. Bölüm: "Ruhlarla Konuşanlar" (57 dk.)
- 1. Sezon 5. Bölüm: "Aynanın İçinden" (52 dk.)
- 1. Sezon 6. Bölüm: "Çember" (56 dk.)
- 1. Sezon 7. Bölüm: "Kayıkçı" (47 dk.)
- 1. Sezon 8. Bölüm: "Gizli Gerçek" (57 dk.)

Archive 81'in oyuncu kadrosu Mamoudou Athie (Dan Turner), Dina Shihabi (Melody Pendras), Matt McGorry (Mark Higgins), Evan Jonigkeit (Samuel Spare), Martin Donovan (Virgil Davenport), Julia Chan (Anabelle Cho), Ariana Neal'den (Jess) oluşuyor.

ARCHIVE 81 NEREDE ÇEKİLDİ?

Atomic Monster yapımcılığında hazırlanan dizinin çekimleri 16 Kasım 2020 - 29 Mart 2021 tarihleri arasında Pittsburgh'da gerçekleşti.

22-01/17/archive-81-yorumlari.jpeg

Dizinin ilk sezonunun dört bölümünü Rebecca Thomas yönetirken; Justin Benson & Aaron Moorhead ile Haifaa Al Mansour ise ikişer bölüm yönettiler.

"Archive 81" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin