Koronavirüs güncel vaka sayısı kaç oldu?

Korkutucu boyutlara ulaşan Koronavirüs Türkiye'de kaç kişiye bulaştı?

Merve Mutlu
30 Mart 2020 - 10:18
Viral

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını, Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. 19 gündür Türkiye'de baş gösteren bu salgın çok sayıda insana bulaştı.

20-03/30/fahrett.png

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün yaptığı güncel açıklamalarla haberdar olduğumuz vaka ve ölüm sayıları insanları korkutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz her gün insanları daha da korkutan bu salgında 19. güne girdik. 

Türkiye'de güncel Koronavirüs vaka sayısı!

20-03/30/koronaa.png

Her geçen gün vaka ve ölüm sayısı katlanarak artarken, Sağlık Bakanı Koca bu dönemin çok kritik olduğunu vurguladı. Zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamak yönünde uyarılar yapılmaya devam ederken bu kuralın hayati önem taşıdığı da vurgulandı. İtalya ve İspanya gibi ülkelerde vaka sayılarının ilk günlerde az olduğu ancak 18. günden itibaren büyük bir sıçrama yaşadığı görülüyor. Türkiye de şu anda bu sıçrama evresine geçmiş bulunuyor. Bu nedenle uzmanlar önümüzdeki birkaç günün oldukça kritik olduğunu söylüyor. Koca yayınladığı mesajda “Ülken için, sevdiklerin için, kendin için, devletine destek ol” dedi ve ‘48SaatHiçÇıkma’ tagiyle paylaşım yaptı. İçinde bulunduğumuz 48 saat içinde virüsün bulaşma riski çok yüksek olduğu da açıklamalar arasında. 

Türkiye'de son durum ise şöyle: vaka sayısı 9217, ölüm sayısı ise 131..

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin