Koronavirüs salgını Türkiye'de var mı? Nasıl korunulur?

Tüm dünyayı korkutan virüs Türkiye için de risk oluşturuyor..

Merve Mutlu
11 Mart 2020 - 11:16
Viral

Yakın bir zamanda Çin'de başlayan ve dünyanın birçok yerine taşınan Koronavirüs Türkiye'de de büyük bir korku yarattı ve bu korku artarak devam ediyor. "Koronavirüs Türkiye'de var mı?" sorusu ise kafaları karıştırıyor...

20-03/10/koron.jpg

Dünya genelinde ölü sayısı 3 bin 652'ye yükselen Koronavirüs taşıyıcısı olması herkesi korkutmaya devam ediyor. Koronavirüs nasıl bulaşır? ya da Koronvirüs'ün belirtileri nelerdir? gibi sorular da vatandaşlarımızın en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. 

Koronavirüs'ün belirtileri nelerdir?

Yüksek ateşle başlayan Korona belirtilerinde kuru öksürük ve ardından da nefes darlığı problemleri görülüyor. Belirtileri tipik bir soğuk algınlığı gibi görünse de oldukça tehlikeli bir virüs olduğu ve şu ana dek binlerce kişinin ölümüne neden olduğu biliniyor.

Koronavirüs nasıl bulaşır?

20-03/10/korona.png

Henüz aşısının test aşamasında olduğu bu hastalık temas ve solunum yolları ile bulaşıyor. Öksürürken veya hapşırırken ağzın kapatılması hasta olan/ olmayan herkes için büyük önem taşıyor. Ellerin sık sık yıkanması, toplu taşımalarda mümkün olduğunca daha az temas ve bulunulan kapalı ortamların da sık havalandırılması oldukça önemli.

Koronavirüs Türkiye'de var mı?

20-03/10/koronaaa.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasına göre: Türkiye'de test sonucu pozitif çıkan yani Koronavirüs taşıyan 1 vaka tespit edildi. Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu koyulan tanının açıklanması ile halk korkuya kapıldı. Hastanın kim olduğu, hangi ilde olduğu bilinmiyor ancak hastanın erkek olduğu ve Avrupa'dan geldiği biliniyor. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu da yapılan açıklamalar arasında.. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin