M. Night Shyamalan ve Apple iş birliğiyle psikolojik gerilim türünde yeni bir dizi geliyor!

Wayward Pines'ın ardından bir başka dizi projesiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan M. Night Shyamalan, yeni dizisi için Apple ile anlaşmaya vardı.

Volkan Küçükel
27 Şubat 2018 - 21:15
Gündem

Netflix, Amazon ve Hulu gibi online yayın platformlarının dizi savaşlarına girmeye hazırlanan Apple, ünlü yönetmen M. Night Shyamalan ve İngiliz senarist Tony Basgallop'ın arkasında olduğu psikolojik gerilim türündeki diziye onay verdi.

10 BÖLÜMLÜK 1. SEZON ONAYI

Bir süredir dijital ve premium yayın kanalları pazarının gözde yapımlarından biri olan ve henüz ismi netleşmeyen dizi için teknoloji devi tarafından yarımşar saat süreli 10 bölümlük doğrudan sezon onayı verildi.

Dizinin hikayesiyle ilgili detaylar şimdilik duyurulmuş değil.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Projenin yaratıcı ismi Basgallop'un (24, To The Ends of the Earth) senaryoyu kaleme alıp yürütücü yapımcılığını yapacağı dizide Shyamalan (Unbreakable, Split) ilk bölümün yönetmen koltuğunda oturup yürütücü yapımcı olarak ekibe destek verecek.

18-02/27/shyamalan.jpg

Shyamalan'ın Blinding Edge Pictures'ı ile birlikte Ashwin Rajan (Split, Wayward Pines), Jason Blumenthal (The Equalizer), Todd Black (Fences), Steve Tisch (Forrest Gump) ve Taylor Latham projenin yapımcı kadrosunu oluşturuyorlar.

Bu proje Shyamalan'ın televizyon dizisi kategorisinde ikinci işi oluyor. Fox'un iki sezonun ardından iptal gören gerilim dizisi Wayward Pines'ta yürütücü yapımcılık yapan Shyamalan yakın zamanda yazar/yönetmen ve yapımcılığını üstlendiği korku filmi Split ile karşımıza çıkmıştı. Split'in devamı niteliğindeki ve 2000 yapımı Unberakable ile de ilişkili olacak Glass filmiyle yakın gelecekte tekrar ses getirecek gibi görünen yönetmen gişede iyi iş yapan The Sixth Sense ve Signs gibi bilindik filmlerin de arkasında yer alan isim.

Senaryoyu kaleme alan Basgallop ise Berlin Station, 24: Legacy ve 24: Live Another Day gibi çeşitli dizilerde yazarlık yapmış birisi. Yaratıcısı olduğu EastEnders dışında Inside Men, EastEnders ve To the Ends of the Earth ise Basgallop'un künyesinde yer aldığı diğer yapımlar arasında bulunuyor.

APPLE YENİ DİZİLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Apple bu projeden önce Damien Chazelle draması, Steven Spielberg'in Amazing Stories yeniden çevrimi, Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston'lı gündüz kuşağı temalı dizi, Kristin Wiig'in başrolünde yer aldığı komedi dizisi, Ron Moore'dan uzay draması ve Steven Knight & Francis Lawrence ikilisinin See isimli yapımlarına onay vermişti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin