Mahkeme, Gülseren Budayıcıoğlu'nu fena sıkıştırdı! Kırmızı Oda dizisi çalıntı mı?

Hastalarının hayat hikayelerini diziye uyarlayan Gülseren Budayıcıoğlu'na, Kırmızı Oda dizisinin İranlı Shahzade N. İgual'dan çalındığını iddia ederek çalıntı davası açılmıştı. Mahkeme o davayla ilgili ne karar verdi?... O davanın detayları neler? Gülseren Budayıcıoğlu hapse mi girdi? Gülseren Budayıcıoğlu Kırmızı Oda'nın senaryosunu çaldı mı? Kırmızı Oda'nın konusu nedir? Gülseren Budayıcıoğlu kim?

Pınar Alçiçek
23 Aralık 2022 - 16:55
Kültür Sanat

Tv8'de ekranlara gelen ve 61. bölümüyle izleyicilere veda eden Kırmızı Oda dizisi, İranlı yazar Shahzade N. İgual'ın kendi kitabındaki hikayeyi çaldığı öne sürerek Gülseren Budayıcıoğlu'na dava açmıştı.

22-12/23/ranli-yazar.jpg

O davada şok gelişme yaşandı...

35. bölümden itibaren dizinin kısmi konusu olan İranlı Mitra’nın (Şerhrazat) 8 bölümlük hikâyesinin kendi hayat hikayesini kaleme aldığı 'Tahran’ın Kırmızı Sirenleri' adlı kitabından alındığını iddia etmişti...

Bu iddiayla beraber OGM Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri A.Ş ve tv8'e, avukatı Şeyda Yıldırım aracılığıyla İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Bilirkişi raporunda 'intihal yok' raporu çıksa da bu rapor mahkeme heyetini ikna etmedi.. Ayrıntılı rapor talep eden mahkeme heyeti, yeni çıkan raporda “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri kitabının metni ile Kırmızı Oda TV dizisinin metni konsept olarak birbiriyle örtüşmektedir. Kırmızı Oda isimli TV dizisinin metninin davacının Tahran’ın Kırmızı sirenleri isimli kitabını metnine açıkça bağlı olduğu, tereddütsüz olarak faydalanıldığı görüş ve kanaatimizin takdiri sayın mahkeme makamına aittir” ifadeleri kullanıldı...

Kırmızı Oda konusu ne?

İstanbul'da psikiyatri kliniği sahibini ve bir psikiyatrist olan Doktor Manolya Hanım'a ve diğer psikiyatrlara başvuran danışanların hikayeleri anlatılmaktadır.

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin