Masterchef kim eleme adayı oldu? Hangi isim potada?

Sevlen yarışma programı 26 Kasım Pazartesi akşamı yeni bölümü ile ekranlardaydı... Mehmet'in trüf yağı ile imtihanı izleyicilere oldukça eğlenceli dakikalar yaşattı. Masterchef kim eleme adayı oldu? İşte detaylar...

Nurşah
27 Kasım 2018 - 09:20
Yeni Bölüm

Sevilen yarışma programı Masterchef 26 Kasım Pazartesi akşamı yeni bölümü ile ekranlardaydı. İzleyenlerine oldukça eğlenceli anlar yaşatan programın yeni bölümünde neler oldu? Trüf yağı, sashimi nedir? Masterchef eleme adayı kim oldu?

 18-11/27/masterchef-kim-aday.jpg

Masterchef yeni bölümde neler oldu?

Sevilen programın dün akşam yayınlanan yeni bölümünde takım kaptanı seçme yarışmasında, şefler yarışmacılardan lahmacun yapmalarını istediler. En hızlı ve en güzel lahmacunu yapan takım kaptanı seçilecekti. Fakat ilk turda getirilen lahmacunlardan hiçbiri şeflerin istediği düzeyde değildi. Bunların ardından şefler tekrar tadım yaptılar ve Uğur'u mavi takım kaptanı olacak seçtiler. Uğur takımına Burcu ve Eslem'i seçti. Kırmızı takım kaptanı ise Meltem oldu ve takımında Kerem ile Mehmet yer aldı...

Finale kadar koruma rozeti alan Hakan ise, jüri üyeleri ile aralarında geçen gerginlik sonrası takımlara seçilmeme ve her iki takımda da komi olarak yer alma cezası aldı. Yarışmacılar bu noktada balıkta hünerlerini gösterdiler... Takım oyunlarını ise Uğur'un kaptanlık yaptığı mavi takım kazandı...

 18-11/27/masterchef-mehmet-eleme-adayi.jpg

Masterchef kim eleme adayı oldu?

Eleme adaylarının belirleneceği yarışmada ise Mehmet'in trüf yağı ile hazırladığı yemek, şefler tarafından pek beğenilmedi. En başarılı yemeği yapan Kerem ise dokunulmazlık aldı. Ardından Meltem, Mehmet ve Hakan arasında eleme adayını belirlemek için bir oyun daha oynandı. Yarışmayı Hakan kazandı, fakat dokunulmazlığa ihtiyacı olmadığı için bu hakkını Meltem'e verdi. Böylelikle ilk eleme adayı Mehmet oldu!

Trüf yağı nedir? 

Trüf yağı, trüf mantarından elde edilen bir yağdır. Trüf mantarının zeytinyağının içerisine konularak bekletilmesi ile elde edilir. Farklı bir kokusu olmasından ötürü yemeklerde az miktarda kullanılması önerilir. Oldukça pahalı bir yağdır. Kral yağı olarak da anılır.

 18-11/27/masterchef-sashimi-truf-yagi.jpg

Sashimi nedir?

Japon mutfağına aittir. İnce olarak dilimlenmiş deniz mahsülü çiğ olarak servis edilir. Genellikle somon, kalamar, karides, ton balığı, istavrit gibi deniz ürünlerinden yapılır. Japon kültüründe masaya ilk olarak gelen tabaktır fakat yanında pirinç, miso çorbası vb. ürünlerle ana öğün olarak da tercih edilebilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin