Miriam Colon hayatını kaybetti

Sinema ve televizyon dünyasında birçok yapımda yer almış Porto Riko'lu oyuncu Miriam Colon hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
04 Mart 2017 - 13:45
Gündem

Sinema ve televizyon dünyasında birçok yapımda yer almış Porto Riko'lu aktris Miriam Colon hayatını kaybetti.

Yetmiş yıla yakın uzun oyunculuk kariyeri boyunca Brian De Palma filmi Scarface'de Al Pacino'nun karakteri Tony Montana'nın annesine hayat vermesi ve New York'ta Porto Riko Gezici Tiyatrosu'nun kurucularından biri olması gibi önemli işlere imza atan oyuncu 90 yaşında Albuquerque, New Mexico'da hayata gözlerini yumdu.

COLON'UN ÖLÜM NEDENİ

Associated Press'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kocası Fred Valle, Colon'un akciğer enfeksiyonu sonrasında meydana gelen komplikasyonlardan dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi.

17-03/04/twitter.png

FİLM VE TV KARİYERİ

1950'li yılların başında Los Angeles'e gelen ve Actors Studio'ya dahi olan Colon ilk senelerinde Playhouse 90'dan Alfred Hitchcock Present ve The Dick Van Dyke Show'a kadar çeşitli televizyon projelerinde yer aldı.

İlerleyen yllarda Gunsmoke ve The Edge of Night gibi dizilerde daha dikkat çekici ve uzun süreli rollerle karşımızda olan Colon, The Edge of Night'ın ardından Scarface'de rol alarak kariyerinin önemli zirvelerinden birini gerçekleştirdi.

All The Pretty Horses ve Goal! film serisi ile oyunculuk kariyerini başarıyla sürdüren oyuncu son dönemde televizyon dünyasında HBO'nun How To Make It In America (Cam'ın annesi) ve son olarak AMC'nin Better Call Saul (Abuelita) dizilerinde konuk oyuncu olarak karşımıza çıktı.

17-03/04/obama-mirian-colon-1488624143.jpg

2015 senesinde katkılarından dolayı Beyaz Saray'da düzenlenen organizasyonda Başkan Barack Obama tarafındn kendisine Ulusal Sanat Madalyası takdim edilmişti.

AP'nin verilerine göre kariyeri boyunca 90'ın üzerinde filmde ve 250'den fazla dizi bölümünde rol almış olan Colon'un kocası Valle olan evliliği kırk yılı devirmişti.

17-03/04/twitter-1.png

 

17-03/04/2.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin