Muhteşem Yüzyıl'dan gönderme!

Muhteşem Yüzyıl'ın son bölümünde günümüzdeki tartışmalara ışık tutan bir sahneye şahit olduk. İşte Mustafa ile Piri Reis'in arasında geçen diyalog..

resim yok
19 Aralık 2013 - 00:27
Yeni Bölüm

Milyonların merakla izlediği tarihi dizinin son bölümünde günümüze ışık tutacak cinsten bir gönderme yaşandı.

 

Piri Reis, Şehzade Mustafa'nın karşısına çıkarak, kendisinin tahta oturmasını sağlayacak bir teşkilatın varlığını deşifre etti. Fakat bu duruma sinirlenen Mustafa, 'devlet içinde devlet' gibi bir yapılanmanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Piri Reis ise "Bu öyle bir oyun ki şehzadem, temiz olanın kazanması güç" diyerek karşılık verdi. 

 

 

 

116. bölümde neler olmuştu? İşte bölümün özeti..

 

Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan saraya dönüyor ama korktuğu başına geliyor... Kanuni tahtı Mustafa'ya emanet ediyor... Mihrimah şok bir kararla Rüstem'den boşanmaya karar veriyor... Mustafa'nın sırrı ortaya çıkıyor.

 

Muhteşem Yüzyıl'da Sultan Süleyman'ın gizli odasından Divan'ı dinlediği için saraydan uzaklaştırdığı Hürrem Sultan geri dönüyor. Ancak Sultan Süleyman'ın güvenini yitiren Hürrem'i yine zor günler bekliyor. Mihrimah Sultan ise Rüstem Paşa'dan boşanmaya karar veriyor.

 

Geçtiğimiz hafta askeriyle payitahta gelen ve isyan ettiği sanılan Şehzade Mustafa'nın ise zehirli kaftan olayının ortaya çıkmasından sonra babası Sultan Süleyman'la arası düzeliyor. Sefere çıkacak olan Sultan Süleyman tahtını oğlu Mustafa'ya emanet ederek onu vekili seçiyor. Ancak Şehzade Beyazıd'ın lalasının yolladığı bir mektupla Mustafa'nın Mihrunisa Hatun'la evlendiği öğrenen Sultan Süleyman yine oğluna güvenini kaybediyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin