Mutlaka izlemeniz gereken 10 Netflix Orijinal yapımı!

Netflix Orijinal'de yayınlanan ve birbirinden başarılı 10 yapımı sizler için derledik..

Merve Mutlu
17 Haziran 2019 - 11:30
Kültür Sanat

Dünyaca ünlü dijital içerik platformu Netflix'in, kendi üretimi olan Netflix Orijinal yapımları, son zamanlarda oldukça büyük beğeni topluyor. Televizyon ve sinemanın tahtını sallayan ve yeni bir izlence çağına geçiş niteliği sağlayan Netflix'in Orijinal içeriklerinden 10 başarılı yapımı sizler için derledik.. 

1 - Love Death + Robots 

19-06/17/love-death.png

Netflix yapımı olan ve Netflix Orijinal'de yer alan Love Death & Robots dizisi, Tim Miller yaratıcılığında hazırlanan ve birbirinden farklı ve bağımsız bölümlerde yetişkin animasyon dizisidir. 18 bölümlük ilk sezonu 15 Mart 2019'da piyasaya sürülen dizi, tamamı doğaüstü kurgulardan oluşan ve başarılı grafikleriyle oldukça sevilenler arasına girmiştir. 

IMDb puanı : 8,7

2 - Dogs of Berlin

19-06/17/dogs-of-berlin.png

Almanya'da geçen hikayede biri Türk, müslüman ve eşcinsel olan bir polis olan Erol Birkan ile Alman ve eskiden bir Nazi faşisti olan Kurt Grimmer adlı polisin, öldürülen Türk asıllı bir Alman futbolcu olan Orkan Erdem cinayeti için birlikte çalışmak zorunda kalmasını konu alıyor. Polis ve mafyaların iç içe olduğu mücadele, birbirinden hiç de hoşlanmayan bu iki polisi bir araya getirir..

IMDb puanı : 7,5

3 - When They See Us

19-06/17/when-they-see-us.png

Netflix için Ava DuVernay tarafından yaratılan Amerikan draması olan dizi, son zamanlarda Netflix'te zirveye oturdu. Harlemli 5 gencin, Central Park'ta vahşice gerçekleştirilen bir saldırı ile suçlanması ile kendilerini büyük bir kabusun içinde bulmalarına neden olan yapım, gerçek bir hikayeden uyarlandı.

IMDb puanı : 9,1

4 - You

19-06/17/you.png

Çekici bir kitabevi müdürünün, gelecek vaadeden bir yazara kafayı takması ve hayatına girmek için sınırları zorlamasını konu alan dizi, Caroline Kepnes'in ''You'' isimli çok satan romanından uyarlanmıştır. 10 bölümden oluşan 1. sezonu ile Netflix üzerinden izlenebilmektedir. 

IMDb puanı : 7,8

5 - The OA

19-06/17/oa.png

Amerikan yapımı bir bilimkurgu olan dizi, doğaüstü ve fantastik öğeleri içinde barındırıyor. Senaryosunu Brit Marling ve Zal Batmanglij'in üstlendiği dramatik yapım, kaybolduktan 7 yıl sonra genç bir kadın olarak yeni ve gizemli yeteneklerle dönerek gizli bir görev için beş yabancı ile ekip kuran bir kadının hikayesini anlatıyor.

IMDb puanı : 7,8

6 - Tales of the city (Kent Masalları)

19-06/17/kent-masallari.png

Uzun süreli bir yolculuğun ardından, Mary Ann Singleton, San Francisco'ya dönüyor ve 28 Barbary Lane'de farklı karakterlerden oluşan topluluk ile yeniden bir araya geliyor. GLAAD Medya En İyi Mini Dizi veya TV Filmi Ödülü kazanan yapım, 10 bölümden oluşan mini bir dizi olma özelliği de taşıyor. İçerdiği LGBTQ tema ile de oldukça beğeni topluyor.

IMDb puanı : 7,5

7 - Russian Doll

19-06/17/russian-doll.png

Sürekli ölen ve 36. doğum günü partisini sürekli yaşayan Nadia'nın, sıkışıp kaldığı gerçeküstü zaman döngüsünde fani olduğu gerçeği ile yüzleşmesini konu alan yapım,8 bölümden oluşan 1. sezonu ile Netflix'te!

IMDb puanı : 8,0

8 - Leila 

19-06/17/leila.png

Baskıcı bir rejimin toplumu sınıflara ayırdığı ve zapt ettiği yakın bir gelecekte, yıllar önce elinden alınan kızını aramak için sisteme karşı koyan ve mücadele eden bir kadının öyküsü anlatılıyor. 

9 - The Society

19-06/17/society.png

Zengin bir kasaba olan West Ham'de herkes gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor. Kasabanın gençleri ise hayatta kalmak için mücadele ederken kendi topluluklarını kuruyorlar. 

10 - What / If

19-06/17/what-if-1560761259.png

24 Mayıs'ta yayınlanan 10 bölümden oluşan 1. sezonu ile listeye başarılı bir giriş yaptı. Mike Kelley tarafından yaratılan ve Amerikan gerilimi olarak geçen dizi, Oscar’lı oyuncu Renée Zellweger’in rol aldığı ilk dizidir. Filmin baş kadın karakterinin bir başka kadına yönelik 'ahlaksız teklifi' etrafında şekillenen konusuyla son zamanların en çok konuşulan dizilerinden biri haline geldi.

IMDb puanı : 6,4

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin