Nancy Drew romanları The CW kanalı için dizi oluyor!

The CW kanalı Nancy Drew romanlarından uyarlanacak dizi için geliştirme çalışmalarına başladı. Nancy Drew dizisinin konusu ne olacak?

Genç kitleye yönelik yayınlarıyla bilinen The CW kanalı edebiyat dünyasının genç dedektifi "Nancy Drew"in dizisi için geliştirme çalışmalarına başladı.

Josh Schwartz ve Stephanie Savage'ın Fake Empire'ı ve CBS TV Studios ortak yapımcılığında hazırlanan dizinin senaryosunu Noga Landau (The Magicians) kaleme alıyor.

18-09/08/nancu-drew-dizisi.jpg

"NANCY DREW" DİZİSİNİN KONUSU

Henüz ismi netleşmeyen dizinin hikayesi; lise mezuniyetinin ardından yaz aylarını geçirmeye başlayan 18 yaşındaki Nancy Drew karakterine odaklanıyor.

Nancy üniversite öğrenimi için memleketini terk etmeyi düşünse de yaşanan bir aile trajedisi kendisinin bir yıl daha yaşadığı yerde kalmasına neden olur ve kendisini bir cinayet soruşturmasının içinde bulur. Bu gizemli yolculuk esnasında yaşadığı yerle ilgili hayal edebileceğinden çok daha fazla karanlık ve büyük sırlar ortaya çıkmaya başlar.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

CBS Studios ve Fake Empire ortak yapımcılığında hazırlanan dizide Landau ile birlikte Schwartz, Savage ve Fake Empire'dan Lis Rowinski yürütücü yapımcı kadrosunu oluşturan isimler.

18-09/08/nancy-drew.jpg

GEÇMİŞ YILLARDAKİ NANCY DREW UYARLAMA DENEMELERİ

Nancy Drew kitaplarının yayın hakkını elinde bulunduran CBS TV Studios bir süredir bu projeyi hayata geçirme konusunda girişimlerde bulunuyor. Stüdyo tarafından geçtiğimiz üç yıl boyunca 2015-16 sezonunda CBS kanalı için Sarah Shahi'nin başrolünde yer aldığı Drew ve geride bıraktığımız sezon NBC için geliştirilen proje olmak üzere iki kez Nancy Drew projesi geliştirilmeye başlanmış ancak bu projeler ekranda vücut bulamamıştı. Her iki projenin yazar kadrosunda Tony Phelan ve Joan Rater ikilisi yer alırken yapımcı künyesinde ise Dan Jinks ismi bulunuyordu.

Peki, The CW için geliştirilen projenin hayata geçme şansı ne kadar? Diğer projelerden farkı var mı?

The CW için geliştirilen uyarlamanın orijinal roman serisine daha uygun bir temaya sahip olması nedeniyle diğer projelerin aksine izleyiciyle buluşma olasılığı çok daha fazla görünüyor. CBS TV Studios projeyi Dynasty'nin yeniden çevriminde de birlikte çalıştığı Schwartz ve Savage liderliğindeki ekibe emanet etti.

18-09/08/nancy-drew-dizi-oluyor.jpg

The CW kanalıyla eskiye dayalı birlikteliği bulunan ikili, genç kadın karakterlerin merkezde olduğu bir başka dizi Gossip Girl'de uzun yıllar çalışmıştı. İkili Hulu'nun olumlu eleştiriler alan ve ikinci sezonuna hazırlanan Marvel's Runaways'te de görev yapmakta.

Nancy Drew gizem romanları ağırlıklı olarak Mildred Wirt Benson olmak üzere bir dizi yazar tarafından yazılmış ancak hepsi Carolyn Keene takma adını kullanmıştır.

Projenin senaryo geliştirme çalışmaları sürüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin