TED konuşması ile ses getiren serebral palsi hastası Maysoon Zayid'in dizisi geliyor: Can-Can

ABC kanalı Filistin kökenli kadın komedyen Maysoon Zayid'in gerçek yaşam deneyimlerinden ilham alan "Can-Can" isimli komedi dizisinin geliştirme çalışmalarına başladı. Can-Can dizisinin konu ne olacak?

Amerikan ulusal kanallarından ABC, serebral palsi hastası Filistin kökenli kadın komedyen Maysoon Zayid'in başrolünde yer alacağı "Can-Can" isimli bir komedi dizisinin senaryo geliştirme çalışmalarına başladı.

Yazar Joanna Quraishi (Kevin Can Wait, Weird Loners), Sean Hayes, Todd Milliner'ın Hazy Mills'i (Hot In Cleveland, Grimm) ve Universal TV'nin arkasında olduğu dizinin senaryosu Zayid'in gerçek yaşamından esinlenerek Zayid ve Quraishi tarafından kaleme alınıyor.

"CAN-CAN" DİZİSİNİN KONUSU

Can-Can'ın hikayesi; beyin felci olarak da bilinen, kişinin kas hareketlerini ve koordinasyonunu etkileyen serebral palsi hastalığı bulunan Müslüman bir kadının aşkı bulma ve doğru kariyer tırmanışı için verdiği mücadeleyi ekranlara yansıtacak.

18-09/09/maysoon-zayid-dizisi.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Universal TV yapımcılığında hazırlanan dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda Zayid ve Quraishi ile birlikte Hazy Mills'ten Hayes ve Milliner de bulunuyor.

BBC ile yaptığı röportajda kendisini "New Jersey'de yaşayan bir aktris, komedyen ve aktivist; serebral palsi hastası bir Filistinli Müslüman" olarak tanımlayan Zayid, stand-up gösterilerinde engelli olma durumunu ve etnik kökenini açık ve cesaretli bir şekilde tartışma konusu yapmasıyla biliniyor.

Oyunculuk kariyerine popüler televizyon dizisi As the World Turns'ta rol alarak başlayan Zayid, Adam Sandler'ın başrolünde yer aldığı You Don't Mess with the Zohan'ın da kadrosunda kendine yer bulmuştu. The Arab Americans isimli belgeselin yapımcılarından biri olan komedyen dünyanın önde gelen düşünürlerinin kendilerini en fazla heyecanlandıran fikirleri paylaşmak üzere katıldığı bir konferans olan TED'in 2014'teki organizasyonunda yaptığı konuşmayla dünya çapında ses getirmişti.

ABC kanalı serebral palsi hastası çocuğa sahip bir aileyi merkezine alan komedi dizisi Speechless ile eleştirmenlerden olumlu geri dönüşler alırken, üçüncü sezonuna hazırlanan dizinin ekran grafiği de oldukça başarılı şekilde seyretmekte.

"Maysoon Zayid" TED konuşması:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin