Netflix animasyonu Dünyanın Zirvesi'ni tanıyalım! Konusu, fragmanı

Japon manga serisine dayanarak hazırlanan Fransız animasyon filmi "Dünyanın Zirvesi (The Summit of the Gods)" Netflix'te yayınlandı. Konusu, fragmanı, kadrosu...

"Everest Zirvesi'ne ilk tırmanış 1953'te yapıldı ama ilk deneme bu değildi. Mallory zirveye ulaştıysa dağcılık tarihi değişir. Everest'e çıkan ilk kişi. Bunun peşini bırakamayız..."

Jiro Taniguchi'nin aynı isimdeki Japon manga serisine dayanarak hazırlanan Fransız animasyon filmi "Dünyanın Zirvesi (The Summit of the Gods)" Netflix'te yayınlandı.

Orijinal ismi "Le Sommet des Dieux" olan film, ilk gösterimini 2021'in Temmuz ayında Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi ve 30 Kasım 2021 itibariyla Netflix platformundaki yerini aldı.

Aksiyon ve macera türündeki animasyon yapım 1 saat 35 dakika uzunluğunda.

DÜNYANIN ZİRVESİ NASIL BİR YAPIM? KONUSU NE?

Ödüllü yönetmen Patrick Imbert'in yönetmenliğini üstlendiği Dünyanın Zirvesi; Everest Dağı'nın zirvesine yapılan ilk tırmanış hakkındaki gerçeği öğrenmeyi saplantı hâline getirmiş bir foto muhabirinin, kaybolan saygın bir dağcıyı aramaya koyulmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

1924'te George Mallory ve Andrew Irvine, Everest Dağı'na tırmanmaya çalıştılar ve bir daha asla görülmediler. Yetmiş yıl sonra, genç bir Japon foto muhabiri Fukamachi, dağcılık tarihini değiştirebilecek bir kamera bulmuştur. Bu onu, yıllardır kayıp olduğuna inanılan dışlanmış bir dağcı olan gizemli Habu'ya götürür.

Fukamachi yavaş yavaş Habu ile daha fazla ilgilenmeye başlar ve sonunda Habu'nun zirveye ulaşma girişimini kaydetmek için kendisini Everest'te ona katılırken bulur. Fukamachi, kendisini adım adım tanrıların zirvesine götüren bir yolculukta imkansız fetihlere aç saplantılı dağcıların dünyasına girer.

21-12/02/the-summit-of-the-gods.jpeg

Yapımın seslendirme kadrosunda Lazare Herson-Macarel, Éric Herson-Macarel, Damien Boisseau, Elisabeth Ventura, Kylian Rehlinger ve François Dunoyer gibi isimler yer alıyor.

21-12/02/the-summit-of-the-gods-izle.jpeg

Julianne Films, Folivari & Mélusine Productions ortak yapımcılığında hazırlanan Dünyanın Zirvesi'nin yazar ekibi ise Patrick Imbert, Magali Pouzol ve Jean-Charles Ostorero'dan oluşuyor.

"The Summit of the Gods" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin