Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan bir dizi hazırlıyor!

Dünyaca ünlü içerik platformu Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan bir dizi hazırlamaya başladı.

Merve Mutlu
01 Kasım 2018 - 15:14
Kültür Sanat

Dünyada hızla büyüyen ve ilgi çeken işlere imza atan Netflix, milyonları ekran başına kitlmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü içerik platformu olan Netflix, Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemini ve o dönemde yaşayan Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan mini bir dizi hazırlamaya başladı. Deadline'ın haberine göre, "Ottoman Rising" adını alacak olan dizi için onay verildi ve çalışmalar başladı. 

18-11/01/netflix.jpg

Kurmaca belgesel formatında çekilmesi planan dizinin yapımcıları arasında, Takım: Mahalle Arasında filmine imza atan Emre Şahin de yer alıyor. Ottoman Rising dizisi, 6 bölümden oluşacak ve Osmanlı Devleti'nin yükseliş dönemi ile Fatih Sultan Mehmet'in 12 yaşında tahta çıkmasını konu olacak. Dizinin Netflix dışındaki yayın haklarını elinde bulunduran STX ise diziyi yalnızca Türkiye değil, Asya ve Latin Amerika'da da yayınlamayı planlıyor. 

Karga Seven Pictures ve STXtv işbirliği ile çekilecek olan dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi ise henüz belli değil. Detaylar için sitemizi takip edebilirsiniz. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin