Netflix gerçek suç dizisi İtaatkâr Çocuklar nasıl bir yapım? Çarpıcı konusu ve fragmanı

Bir insanı nasıl Tanrı'nın önüne koyarsın? Gerçek suç temalı belgesel dizisi "İtaatkâr Çocuklar (Keep Sweet Pray and Obey)" Netflix'te yayına girdi. Konusu, fragmanı, yapımcıları ve tüm detayları haberimizde...

"Zihnimizde polisin, hatta Birleşik Devletler başkanının bile bizim üzerimizde hiçbir yetkisi yoktu. Warren Jeffs başkanımızdı. Peygamberdi. Bir insanı nasıl Tanrı'nın önüne koyarsın?"

İTAATKÂR ÇOCUKLAR NETFLIX'TE YAYINDA!

Warren Jeffs'in, Son Zaman Azizleri Köktendinci Kilisesi'ndeki (FLDS) inanılmaz yükselişine ve çarpıcı suçlardan dolayı hüküm giydiği ceza davasına odaklanan belgesel dizisi "İtaatkâr Çocuklar (Keep Sweet Pray and Obey)" Netflix'te yayına girdi.

08 Haziran 2022 Çarşamba tarihinden itibaren Netflix platformundan takip edilebilen yapımın sezonu 4 bölümden oluşuyor. Bölüm süreleri 46 ila 53 dakika arasında değişiyor.

İTAATKÂR ÇOCUKLAR NASIL BİR YAPIM? KONUSU NE?

Gerçek suç temalı bu araştırmacı belgesel dizisine biraz daha detaylı bakacak olursak;

2008 yılında Batı Teksas'taki Zion'a Özlem Çiftliğine yapılan büyük çaplı baskın, dünya genelinde yankı uyandırmıştı. Emniyet güçleri bu baskınla birlikte fiziksel, cinsel ve psikolojik istismara dair sarsıcı kanıtlar elde ederken tam 400'den fazla sayıda çocuğu koruma altına almıştı.

Emmy ve Peabody gibi ödül organizasyonlarından ödüller almış ünlü yapımcı Rachel Dretzin tarafından yönetilen İtaatkâr Çocuklar, çok eşli müritlerden oluşan Son Zaman Azizleri Köktendinci Kilisesi (FLDS) adlı gizli tarikatı ve kendisini Mesih ilan eden tarikat lideri Warren Jeffs'in çarpıcı ve bir o kadar ürkütücü yükselişini mercek altına alıyor.

22-06/08/keep-sweet-pray-and-obey-poster.jpeg

Dört bölümden oluşan belgesel dizisi, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olan arşiv görüntülerini ve tarikattan kaçmayı başarmış bazı cesur insanların ürperti verici öykülerini ekrana taşıyor.

Hikâyeyi, henüz küçük yaşta zoraki evlendirilen ve hamile kalan çocuklardan oluşan topluluğun Warren Jeff'in liderliğinde baskıcı bir suç tarikatına dönüşme sürecine kadar tüm yönleriyle ele alan dizi, modern Amerika'da despotluğa karşı verilen cesur ve olağanüstü mücadeleyi de gözler önüne seriyor.

Sezonun açılış bölümünde; Rulon Jeffs'in ailesi ve eski eşlerinin, İsa Mesih'in Son Zaman Azizler Köktendinci Kilisesi'ndeki hayatı ve çok eşliliğin rolünü tartışmasına tanıklık ediyoruz.

22-06/08/keep-sweet-pray-and-obey-foto2.jpeg

Participant & Ark Media iş birliğiyle hayata geçirilen İtaatkâr Çocuklar belgesel dizisinin yönetmenliğini Rachel Dretzin (Who Killed Malcolm X, Far From the Tree) üstleniyor. Dizinin baş yapımcıları arasında Jeff Skoll, Diane Weyermann, Miura Kite, Zachary Herrmann, Rachel Dretzin ve Alison Dammann yer alıyor.

"Keep Sweet: Pray and Obey" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin