Netflix’e Yeşilçam Yapımları Eklenmeye Başladı

Netflix, Yeşilçam filmlerini yayınlamaya başlıyor. İlk etapta hangi filmler platformda yer alacak? Bundan sonraki dönemde hangi yapımlar gelecek?

Oğulcan Özsezgi
10 Haziran 2021 - 00:00
Gündem

Türk dizilerine ve filmlerine çok önem veren Netflix, bu konuda projelerini arttırmaya başladı. Yeni çekilen Atiye, Fatma gibi Türk yapımlarını zaten görüyoruz ama artık daha fazlasını görmeye başlayacağız. Öyle ki Netflix yakın zamanda çok ünlü Yeşilçam yapımlarını platforma eklemeye başlayacak. Hatta şimdiden bazı yapımlar da platformdaki yerini almaya başlamış durumda.

Özellikle filmlerin görüntü kalitesi konusunda bir restorasyon olması Yeşilçam severler için çok iyi bir adım olacak. Eski Türk filmlerini yeni dijital kalitesinde izlemek keyifli olacaktır. Peki, ilk etapta hangi yapımların eklendiğini göreceğiz. Platformda yer alacak yapımlar için detaylara geçelim.

Netflix Hangi Yeşilçam Filmlerine Yer Verecek?

Filmlerin yayınlanacağını kesin olarak biliyoruz çünkü zaten paylaşım geldi. Henüz yayın tarihi açıklanmayan ama sayfaları paylaşılan yapımlar içerisinde Şoför Nebahat, Tokatçı, Gülşah, Şekerpare gibi çok ünlü yapımlar var.

Dediğimiz gibi görüntüleri restorasyon yapılan filmlerin maksimum kalite ile sunulması bekleniyor. Bu yapımların dışında Aşıksın, Dert Bende, Fatmagül’ün Suçu Ne? gibi çok ünlü Yeşilçam filmlerinin de platformda yer alması bekleniyor.

21-06/10/netflix.jpg

Şu an için Netflix bu yapımları ne zaman yayınlayacak işte orası kesin değil. Yakın zamanda süre içinde bazı bilgiler netleşecektir. Sonuçta netleşmek zorunda diyebiliriz. Çünkü artık sayfalar yayınlanmış durumda.

Bu serilerin devam edip etmeyeceğini de bilmiyoruz. Tüm Yeşilçam filmlerinin belli zamanlarda platformun arşivine eklenmesi beklentisi var. Bakalım yaz boyunca daha hangi yapımları göreceğiz? Yeşilçam’ın efsanelerini Netflix üzerinden de izlemek bir hayli keyifli olacak orası kesin. Kemal Sunal, Şener Şen, Fatma Girik ve daha birçok usta ismin, çok sevilen eserleri ne zaman yayınlanacak bekliyoruz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin