Netflix'in dönem dizisi The Last Czars’da yapılan hata herkesi şaşırttı!

Ünlü dijital platformda yayınlanan dizide büyük hata...

Merve Mutlu
25 Temmuz 2019 - 15:31
Kültür Sanat

Dünyaca ünlü içerik platformu Netflix'in bünyesine kattığı yeni dizilerden biri de The Last Czars oldu. Rusya'da bir dönemi anlatan dizinin, tarihçilerin yorumları ve dramatize edilmiş sahnelerin bir araya geldiği 6 bölümlük sezonunda yapılan tarihi hata herkesi şaşırttı. 

19-07/25/donem-hayatta-olan-bolsevik-lider-vladimir-leninin-tahnit-edilmis-naasinin-bulundugu.png

Son Çar olan 2. Nikolay’ın iktidara geldiği dönemi 1894’ten başlayarak; Rus keşiş Rasputin’i, Rusya’nın Birinci Dünya Savaşı’na katılmasını, devrimleri, Çar Nikolay’ın tahttan çekilmesini ve Romanovların hapsedilmesini konu alan dizinin yayınlanan sezonundaki bir hata izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. 

19-07/25/lenin.png

1905’e gidildiğinde gösterilen Kremlin manzarasında, 1930 yılında tamamlanan ve o dönem hayatta olan Bolşevik lider Vladimir Lenin’in, tahnit edilmiş naaşının bulunduğu Lenin Mozolesi'nin yer alması gözden kaçmadı. Tarihsel bağlamda yapılan bu hata ise izleyicilerin eleştiri hedefi haline geldi. 

The Last Czars oyuncu kadrosu:

Robert Jack, Susanna Herbert, Ben Cartwright, Oliver Dimsdale, Bernice Stegers, Steffan Boje, Indre Patkauskaite, Elsie Bennett, Jurga Seduikyte, Duncan Pow, Karina Stungyte, Milda Noreikaite, Michelle Bonnard gibi isimler dizinin kadrosunda yer alıyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin