Netflix'in Fatih Sultan Mehmet dizisi "Ottoman Rising" hakkında merak edilenler...

Dünyanın en büyük internet platformlarından biri olan Netflix'in Fatih Sultan Mehmet konulu dizisi Ottoman Rising hakkında merak edilenler bu haberde..

Merve Mutlu
16 Ocak 2019 - 11:52
Kültür Sanat

Dünyanın birçok bölgesinden orijinal yapımları bünyesine ekleyerek arşivini her geçen gün daha da derinleştiren dijital yayın platformu Netflix'in Osmanlı döneminde önemli bir yere sahip olan Padişan Fatih Sultan Mehmet ile ilgili bir dizi projesinin müjdesini aylar öncesinden vermiş biz de sizlere buradan duyurmuştuk.

Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) adını taşıyacak olan ve Fatih Sultan Mehmet'i konu alacak olan dizi hakkında yeni bilgiler, Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin'in, Milliyet’ten Buket Aydın’a verdiği röportajla ortaya çıktı. 

19-01/16/fsm.png

Netflix’in, dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için araştırma yaptırdığını ve bu araştırmada Osmanlı ve Roma imparatorlukları başı çekince Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçtiğini söyleyen Emre Şahin, dizinin 6 bölümden oluşacağını açıkladı. 

Ottoman Rising dizisinin konusu

Ottoman Rising dizisi genel olarak; 13 yaşındayken babası Sultan II. Murad tarafından tahta geçirilmesiyle başlayan, Kostantiniye/İstanbul'un fethi ile "Çağ Açan Hükümdar" unvanını alıp 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nu şahlandıran bir sürece sokan Fatih Sultan Mehmet'in efsanevi yükselişini işleyecek.

Emre Şahin de yaptığı açıklamada; Ottoman Rising dizisinin, Osmanlı Devleti'nin yükselişini ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alacağını ancak İstanbul'un fethinin ardından hikayenin başka yerlere de açılacağını söyleyerek büyük merak uyandırdı. 

İngilizce olarak çekilecek olan Ottoman Rising dizisinin Çin'de de gösterilmesi için gereken anlaşmaların imzalandığını belirten Emre Şahin, dizinin yönetmen koltuğuna oturacak. 

Osmanlı'nın hikayesi uluslararası bir şölene dönüşecek!

19-01/16/osmanli.png

Yönetmen koltuğuna oturacak olan Emre Şahin, Ottoman Rising dizisinde daha genç, daha dinamik ve uluslararası oyuncu kadrosu ile uluslararası bir görsel dil kullanacaklarını söyledi. 

Nayn.co'da yayınlanan ropörtajda Şahin, Osmanlı'yı konu alacak ve dünyaca ünlü Netflix platformunda yayınlanacak olan proje için, “Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi” sözleriyle bahsederken, Ottoman Rising’in senaryosunu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldıklarını söyledi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin