Night Court yıldızı Markie Post hayatını kaybetti

80'li yılların efsane dizilerinden Night Court (Gece Mahkemesi) bir oyuncusunu daha kaybetti! Markie Post 70 yaşında hayatını kaybetti...

Volkan Küçükel
09 Ağustos 2021 - 11:38
Kültür Sanat

Bir dönem ülkemizde TRT'de de yayınlanan 80'li yılların efsane dizilerinden Night Court (Gece Mahkemesi) bir oyuncusunu daha kaybetti!

MARKIE POST 70 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ!

Night Court, The Fall Guy, Hearts Afire ve çok daha fazlasıyla tanınan aktris Markie Post, kanserle üç yıl on ay süren savaşının ardından Cumartesi günü hayata gözlerini yumdu.

70 yaşındaki oyuncunun ölüm haberi, menajeri Ellen Lubin Sanitsky tarafından doğrulandı.

POST'UN KARİYERİ

04 Kasım 1950'de Palo Alto, Kaliforniya'da dünyaya gelen Post; eğlence dünyasına Split Second'ın da yer aldığı çeşitli yarışma programlarının perde arkasında çalışarak, Alex Trebek'li oyun şovu Double Dare'in yapımcı ekibinde yer alarak ve NBC'nin Card Sharks programında kart dağıtıcısı pozisyonunda kamera önüne çıkarak başladı.

21-08/09/markie-post-dizileri.jpeg

İlk oyunculuk deneyimini 1979 yılında yaşayan oyuncu CHiPs, Barnaby Jones, The Incredible Hulk, The Lazarus Syndrome, Buck Rogers in the 25th Century ve Hart to Hart gibi çeşitli dizilerde kamera karşısına geçti.

The Love Boat, Cheers, Fantasy Island ve The A-Team gibi dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra ABC'nin The Fall Guy dizisinde Terri Michaels karakterine hayat veren aktris, bu dizide 1982 ile 1985 yılları arasında 65 bölümde boy gösterdi.

Post ayrıca NBC'nin Night Court dizisinde 1985 ile 1992 yılları arasında tam 159 bölüm boyunca kamu avukatı Christine Sullivan karakterini canlandırdı.

Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde Chicago P.D.'ye ek olarak Scrubs dizisinde Dr. Elliot Reid'in (Sarah Clarke) annesini canlandıran oyuncu 2008 yılında 30 Rock'ın bir bölümünde kendisi olarak kamera karşısına geçti.

21-08/09/markie-post-foto-1.jpeg

Film tarafında Ah Mary vah Mary'de (There's Something About Mary) Cameron Diaz'ın karakteri Mary'nin annesi rolüyle bilinen aktrisin biri oyuncu Kate Armstrong Ross, diğeri Daisy Schoenborn olmak üzere iki kızı bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin