Nizamı Alem'in kadrosuna Hatice Şendil de katıldı!

Nizamı Alem dizisinin oyuncu kadrosuna yeni isimler katılmaya devam ediyor.

Merve Mutlu
17 Temmuz 2020 - 10:50
Gündem

TRT1 ekranları için Akli Film tarafından hazırlanan ve oyuncu kadrosunda: Sultan Melikşah karakteri ile Buğra Gülsoy'un, Hasan Sabbah rolü ile Gürkan Uygun'un yanı sıra Osman Sonant, Sevda Erginci, Ekin Koç, Cemal Toktaş ve Leyla Tuğutlu'nun dahil olduğu Nizamı Alem dizisinin oyuncu kadrosuna yeni isimler katılmaya devam ediyor. 

20-07/17/nizami-alem-dizisi.jpg

Yapımcılığını Emre Konuk'un üstlendiği ve Eylül ayında TRT1 ekranlarında başlaması planlanan yeni dizi Nizamı Alem, Büyük Selçuklu dönemine ışık tutmaya hazırlanıyor. Hazırlıkları devam eden dizi için oyuncular binicilik ve kılıç eğitimi almaya başladılar. 

Hatice Şendil Nizamı Alem dizisinin kadrosunda!

20-07/17/hatice-sendil.jpg

Yeni dizi Nizamı Alem'in başrol kadın oyuncusu belli oldu. Tarihte önemli bir yere sahip olan Terken Hatun rolünü başarılı oyuncu Hatice Şendil üstlendi. Şendil en son Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinde rol almıştı. 

Terken Hatun kimdir?

20-07/17/terken.jpg

Celaliye Hatun olarak da bilinir. Selçuklu Devleti'nin hükümdarı Melikşah'ın eşi ve I. Mahmud'un annesidir. 1064 veya 1068 yılında Sultan Melikşah ile evlenmiştir. Terken Hatun'un babası, Batı Karahanlıların kurucusu İbrahim Tamgaç Han’dır. 1094 yılında İran, İsfahan'da hayatını kaybetti. Terken Hatun, siyasetin hep kalbindeydi. Karahanlı Hükümdarının kızı olduğu için, hükümranlık genini

doğmadan karakterinde taşıyordu. Hayatı, ünlü devlet adamı Nizamülmülk ile mücadele içinde

geçmiş.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin