"Okullar ne zaman açılacak?" sorusu yanıt buldu!

Okulların ne zaman açılacağı belli oldu.

Merve Mutlu
29 Nisan 2020 - 15:07
Viral

Çin'de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, öğrencilerin hayatını etkileyen eğitim hayatı da sanal dünyaya taşındı. Online eğitimler ile eğitim alan öğrenciler ve velileri "Okullar ne zaman açılacak?" sorusunun yanıtını arıyor.

Okullar ne zaman açılacak? 

20-04/29/bakan-selcuktan-aciklama.png

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirlerinden biri olan uzaktan eğitimin daha ne kadar devam edeceği sorusunu yanıtladı. Düzenlediği basın toplantısında sorulara yanıt veren Bakan, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam edeceğini duyurdu. Yaşanan bu sürecin bir telafi eğitimi olacağını ve bu sürecin de planlandığını belirten Selçuk, LGS sınav tarihinin ne zaman olduğun sorusuna da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  önümüzdeki pazartesi günü gerçekleşecek kabine toplantısının ardından açıklayacağını duyurdu. 

Sınıf geçme konusunda da konuşan Bakan Selçuk, "Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler" yanıtını vererek soru işaretlerini sildi. Ardından da şu açıklamayı yaptı: Cumhurbaşkanımızın öncülüğüne Bakanlığımız uzaktan eğitim ve okullardaki koruyucu sağlık ürünleri ile ilgili üretime de kesintisiz devam ediyor.

Bakanlığımız bünyesinde Avrupa'nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla öğrencimiz var. 1 milyon öğretmenimiz de görev alıyor. Dünya ülkelerinin birçoğundan daha kısa sürede uzaktan eğitime geçmenin faydalarını görüyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devamı kararlaştırıldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin