Orhan Gencebay hastaneye kaldırıldı! Onur Akay paylaştı!

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Orhan Gencebay dün gece hastaneye kaldırıldı! Ses sanatçısı Onur Akay, yaptığı paylaşımla herkesi şok etti...

Nurşah
04 Mayıs 2018 - 16:00
Kültür Sanat

4 Ağustos 1944 doğumlu usta ses sanatçısı Orhan Gencebay hayranlarına üzücü haber, Onur Akay'dan geldi. Sevilen sanatçının hastaneye kaldırıldığı haberini, sosyal medya hesabı üzerinden birlikte çekildikleri bir fotoğrafla birlikte takipçilerine duyurdu...

İşte o paylaşım!

18-05/04/orhan-gencebay-hastaneye-kaldirildi.jpg

Onur Akay twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullandı:

Dün gece ateşi yükselen değerli sanatçımız Orhan Gencebay hastaneye kaldırıldı. Gencebay'a gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Geceyi hastanede geçiren ve tedavisi devam eden ustamıza acil şifalar dilerim...

Dün gece rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Orhan Gencebay'ın çok sevdiği ballı bademli dondurmadan zehirlendiği ve şu an sağlık durumunun iyi olduğu elimize ulaşan bilgiler arasında...

18-05/04/orhan-gencebay-kimdir.jpg

Orhan Gencebay kimdir?

1944 doğumlu usta sanatçı 74 yaşındadır. Müziğe 6 yaşında klasik batı müzikçi Emin Tarakçı'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı.

13 yaşında Türk Sanat Müziği ve tambur eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı.

İlk profosyonel bestesi Ruhumda Titreyen Sonsuz Bir Alevsin'i 14 yaşında yaptı.

16 yaşından itibaren jazz ve rock müziği ile ilgilenmeye başladı, batı nefesli sazlardan oluşan orkestralarda tenor sax çalarak görev yaptı. Istanbul'a gelerek konservatuvar sınavlarına girdi ve kazandı. İcra heyetinde 4 yıl görev yaptıktan sonra konservatuvardan ayrıldı. Vatani görevini bahriyeli olarak sürdürdüğü yıllarda bandoda saksafon çalmaya devam etti.

20 yaşında TRT Ankara, 22 yaşında TRT İstanbul radyosu sınavlarına girdi. Ankara radyosundan İstanbul radyosuna geçerek 10 ay çalıştı, kendi isteği ile ayrıldı.

1966'da Türkiye çapında yapılan bağlama çalma yarışmasında Arif Sağ ve Cinuçen Tanrıkorur ile birlikte derece aldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin