Osmanlı tarihinde Bala Hatun kimdir? Ne zaman öldü?

Osmanlı İmparatorluğunda Bala Hatun kimdir?

Merve Mutlu
26 Mart 2020 - 11:37
Kültür Sanat

Ekranlarda yer alan tarihi diziler nedeniyle tarihi karakterler de büyük merak uyandırmaya başladı. Son günlerde merak uyandıran tarihi karakter de Bala Hatun oldu. Bala Hatun kimdir sorusu ise sık sorulanlar arasına girdi. 

Bala Hatun kimdir?

20-03/26/osmanli-bala-hatun-1585212534.jpg

Doğumu üzerine net bilgi olmayan Bala Hatun, 13. yüzyılda yaşadı. Şeyh Edebali'nin kızı olan Bala Hatun, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucu padişahı olan Osman Gazi'nin eşi ve oğlu Aladdin Paşa'nın annesidir. 1289 yılında Osman Bey ile evlenen hatun, 1324 yılında vefat etmiş ve naaşı da babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'teki türbesinin yanında annesi ile beraber defnedilmiştir. Osman Bey ile evlilikleri Osman beye ve Osmanlı İmparatorluğuna güç kazandıran bir evlilik olmuştur. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin