Oyuncu Birol Ünel hayatını kaybetti...

Başarılı oyuncu hayata gözlerini yumdu.

Merve Mutlu
04 Eylül 2020 - 13:20
Gündem

1992 yılında Berlin Tiyatrosunda "Caligula" rolüyle ilk olarak rol alan ve Fatih Akın'ın ünlü filmi Duvara Karşı'da canlandırdığı rol ile tanınan başarılı aktör Birol Ünel hayatını kaybetti. 

20-09/04/birol-unel.png

Birol Ünel kimdir?

1968 yılında Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olan Ünel, Bremen kentinde büyüdü ve temel eğitimin ardından parke döşemecisi olarak çıraklık yaptı. Daha sonra da Hannover'e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu'na kaydını yaptırdı ve ilk filmi olan Der Passagier'de sinema kariyerine başladı. İlk rolü 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda "Caligula" karakteri oldu. 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz'da tekrar "Die Nibelungen – Born Bad" oyununda sahneye çıkan oyuncu 2000 yılında Fatih Akın'ın yönettiği "Im Juli" filminde sinema dünyasında tanındı.

"Duvara Karşı" filminde Sibel Kekilli ile başrolünü paylaşan ve adını duyuran Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun acı haberi Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin