Payitaht Abdülhamid Halil Halid kimdir? Gürkan Uygun hakkında

TRT 1 ekranlarının sevilen tarihi drama dizisi Payitaht Abdülhamid'e katılan yeni oyuncu Halil Halid kimdir? Gürkan Uygun'un canlandırdığı karakter hakkında tüm detaylar.

Editör
13 Eylül 2018 - 13:59
Gündem

Sultan Abdülhamid Han'ın hayatını konu alan TRT 1 ekranlarının tarihi drama dizisi Payitaht Abdülhamid'e yeni sezonda giriş yapan Halil Halid karakterini canlandıran Gürkan Uygun kimdir? Hangi dizilerde yer aldı? 

Geçtiğimiz sezona damga vuran, Abdülhamid Han'ın devlet yönetimindeki son zamanlarını anlatan dönem dizisi Payitaht'a yeni oyuncular katılmaya devam ediyor.  Yeni sezona bomba gibi bir giriş yapmayı planlayan Payitaht Abdülhamid dizisi büyük bir heyecanla bekleniyor. Bir cuma klasiği haline gelen sevilen dizinin yeni sezonunda yepyeni tarihi karakterlere de merhaba diyeceğiz...

18-09/13/halil-halid-gurkan-uygun-1536836887.jpg

Halil Halid kimdir?

Ekranların güçlü oyuncularından Gürkan Uygun, Payitaht’a kahramanlığı ile nam salmış “Halil Halid” karakteri olarak girdi. Sözünü Kadı'dan bile sakınmayan, Allah’a inancıyla ve bir tek boyun eğdiği Abdülhamid’e sadakatiyle, Sultanın dünyanın her noktasına uzattığı eli olarak ekrana gelecek. Yerin kulağı, Abdülhamid’in sesi olacak olan Halil Halid, tüm bunların dışında her şeye ve herkese tahammülsüzdür. İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca ve herkesin dilinden konuşmayı iyi bilir. Her türlü ortama girer, çıkar. Nerede bir haksızlık görse müdahil olur, sessiz kalamaz. Yumrukları da, belinde taşıdığı bıçağı kadar ölümcüldür. Bileğini büken, sözünü çiğneyen adam yoktur…  Bir tek Zeynep… Tahammül sınırlarını aşar, Halil Halid’i verdiği sözden geri koyar, koyu bir aşka atar…

Gürkan Uygur kimdir?

Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'unda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle Mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı. 2013'te ise birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini canlandırmıştır. Sonrasında Kaçak, Keribar, Bu Şehir Arkandan Gelecek ve Mehmed Bir Cihan Fatihi dizilerinde yer aldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin